Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 15 mrt, 20:00
do 16 mrt, 20:00
vr 17 mrt, 20:00
za 18 mrt, 20:00
Prijzen

© Sophie Knijff

Coproductie | Première

BOG.

BOG.2
Vier dertigers doen na tien jaar een tweede poging het leven te herstructureren.

Tien jaar geleden maakten Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen de voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren. Een voorstelling waarin ze het gehele leven en al haar vertakkingen probeerden te vatten en de voorstelling die de groep haar naam gaf. 

In 2013 deden ze, als vier twintigers, vanuit een gedeeld verlangen naar overzicht een eerste poging om in één voorstelling het gehele leven te herstructureren. Van geboren worden tot sterven, van zelf je eerste huisdier begraven tot vanachter het raam je kleinkinderen uitzwaaien. De voorstelling ging in première en voor even leek het klaar, maar direct daarna begon het te knagen. Dit was slechts één manier om dit leven te vatten. Om werkelijk iets te vangen van dat ding wat wij ons ‘leven’ noemen, namen ze een radicale keuze. BOG. besloot om elke tien jaar een nieuwe voorstelling te maken, iedere tien jaar een nieuwe poging te doen, totdat de laatste van hen de laatste adem zou uitblazen. 

In 2023 is het zover. Exact tien jaar na hun debuut presenteert BOG. het tweede deel van hun levenswerk over het leven. In een veranderde wereld, met verouderde lijven, geboren kinderen, gestorven familieleden en gekantelde perspectieven doen vier dertigers een nieuwe poging het leven te herstructureren. Het verlangen naar overzicht verdween en de wil om transformaties in kaart te brengen diende zich aan. In een muzikale, talige voorstelling verliest BOG. zich in de veelheid van het bestaan en zoekt zij naar nieuwe structuren in dit altijd veranderende leven.

Je hoeft geen kennis van BOG. 1 te hebben om BOG.2 te kunnen zien.

wo 15 mrt '23

za 18 mrt '23
Grote zaal
20:00 uur | Try out op 15 maart
Koop kaarten
Doneer jouw ervaringen

Was jij tien jaar geleden getuige van de voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren? Voor het schrijven van de tekst van BOG.2 verzamelt BOG. ervaringen van verschillende mensen, experts van het leven (jullie dus!), door middel van drie vragen. Beantwoord als deze vragen door dit formulier in te vullen.

We Are Public

Deze voorstelling is op woensdag 15 maart onderdeel van de We Are Public-selectie. Reserveren is hiervoor verplicht. Lees meer.

Credits
Van en door Benjamin Moen, Judith de Joode, Lisa Verbelen en Sanne Vanderbruggen
Dramaturgie Roos Euwe
Productie en publiciteit BOG. & Het Zuidelijk Toneel