Ticketinfo

Grote zaal
Data
za 10 sep, 20:00
Prijzen

© William van der Voort

Voorstelling

Timo Tembuyser

MISSA MATER SOLA
Genomineerd voor de BNG Bankprijs - koorconcert en dansvoorstelling, een ode aan de kracht van het vrouwelijke, in elk van ons.

MISSA MATER SOLA (letterlijk: ‘mis over de eenzame moeder; mis over alleen de moeder’) is een tweede theatrale mis van componist & theatermaker Timo Tembuyser. Na een eerste mis over de zondaar, staat in MISSA MATER SOLA de moederfiguur centraal, geflankeerd door een zeskoppig zonenkoor — zes jongen(s) op weg naar een volwassen stem. In de afwezigheid van de Vader, wordt de Godin na millennia aan vrouwenonderdrukking bij elkaar gezongen.

In samenwerking met danslegende Fumiyo Ikeda als moeder van de gemeenschap aan performers, wordt de moeder-zoon relatie onderzocht als een fysieke daad van geven en ontvangen, van dragen en gedragen worden. Zo is MISSA MATER SOLA zowel koorconcert als dansvoorstelling. Begeleid door een jonge fluitiste aan de zijlijn, wordt toegewerkt naar een nieuw Stabat Mater Gloriosa: een ode aan de kracht van het vrouwelijke, in elk van ons.

"De krachtige stemmen en de ademende fluit ontroeren. MISSA MATER SOLA doet een werkelijk voorstel voor een toekomstige wereld waarin non-binair denken de norm is."

BNG Bank Juryrapport
za 10 sep '22
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Nederlands Theater Festival

Deze voorstelling is onderdeel van het Nederlands Theater Festival, dat plaatsvindt van 1 t/m 11 september 2022. Lees hier meer.

Credits
Moeder Fumiyo Ikeda
Zonenkoor Kai Sven Detering, Sonia-Sheridan Jacquelin, Timo Tembuyser, Guillermo Armand Blinker, Dominic Kraemer en Alberto Martínez
Fluit Mar Sala Ramagosa
Concept, compositie, regie Timo Tembuyser
Choreografie Timo Tembuyser en Fumiyo Ikeda
Ruimte Timo Tembuyser en Vinny Jones
Licht en donker Vinny Jones
Geluidsontwerp Jo Thielemans en Charlotte Dommershausen
Styling en MUA Sjaid Foncé
Techniek Pieter Jan Buelens
Dramaturgie Lena Meyskens
Eindregie Davy Pieters
Fotografie Yentl Gijbels
Productie Festival Cement en Muziektheater Transparant, in coproductie met Productiehuis Theater Rotterdam
Mede mogelijk gemaakt door PLAN Talentontwikkeling Brabant, NORMA fonds, Stichting Droom en Daad en Grensverleggers