Ticketinfo

Grote zaal
Data
do 03 nov, 14:34
vr 04 nov, 14:33
za 05 nov, 14:34
zo 06 nov, 14:34
Prijzen

©

Performance

BOG. / Sanne Vanderbruggen

Stiltemuseum
Een ode aan de stilte in al haar verschijningsvormen.

Wanneer je in een willekeurig woordenboek het woord ‘stilte’ opzoekt krijg je doorgaans een definitie die neerkomt op ”de afwezigheid van geluid”. Omgekeerd heeft niemand het over ‘ontbreken van stilte’ als geluid moet worden uitgelegd. Geluid is de norm in onze levens. Stiltemuseum zet juist de stilte op een sokkel.

Maker Sanne Vanderbruggen maakte door de jaren heen geluidsopnames van verschillende soorten stiltes die ze hoorde. Een station tijdens een treinstaking, een kapel in een ziekenhuis, een duinpan, de stilte in Amsterdam na de uitschakeling van Ajax in de Champions League, een club tijdens lockdown. Deze verzameling wordt nu samengebald, geëxposeerd, beschreven en verbeeld in het Stiltemuseum, een tijdelijk museum in het theater.

Stiltemuseum is een ode aan de stilte in al haar verschijningsvormen. Evenals een ode aan de onuitputtelijke, soms maniacale, aandoenlijke maar vooral onmogelijke queeste van de mens om stiltes te vatten. Om de stilte te horen.

do 03 nov '22

zo 06 nov '22
Grote zaal
Wereldpremière | 19:30 en 21:00 uur
Koop kaarten
Museumnacht

Op zaterdag 5 november is een verkorte versie van Stiltemuseum te zien tijdens Museumnacht. Het Museumnacht-programma maakt de Brakke Grond in samenwerking met BOG. Voor meer informatie en tickets klik hier


De installatie Sensitive Bricks van Questions Collective, die te zien is tijdens Museumnacht, is ook op 3 en 4 november gratis te bezoeken.

Interview

"In 2016 woonde ik op zeven hoog vlak achter de Dam en werd daar geconfronteerd met de alomtegenwoordigheid van geluid en mijn eigen onmogelijke zoektocht naar stilte. Sindsdien ben ik gefascineerd door de vraag wat stilte is." Lees hier het hele interview met maker Sanne Vanderbruggen.

Credits
Concept & tekst Sanne Vanderbruggen
Scenografie Julian Maiwald
Geluidsontwerp Timo Merkies
Dramaturgie Roos Euwe
Een productie van BOG.
Met steun van Fonds Podiumkunsten, AFK, Stichting Melanie, de Brakke Grond