Ticketinfo

Grote zaal
Data
do 06 okt, 20:00
vr 07 okt, 20:00
za 08 okt, 20:00
Prijzen

© Koen Broos

Voorstelling

Louis Janssens & Willem de Wolf

Analoog
Twee generaties in gesprek over vroeger en later, en hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld.

Louis Janssens en Willem de Wolf (DE HOE) leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog wordt een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld. 

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

do 06 okt '22

za 08 okt '22
Grote zaal
20:00 uur | Wereldpremière
Koop kaarten
De Standaard

"Ik wil alleen nog dingen maken uit liefde en onzekerheid" - lees hier het openhartige interview met Louis Janssens in De Standaard.

Week van het Nederlands

Van 1 tot en met 8 oktober is het alweer de achtste editie van de Week van het Nederlands, dé week waarin de veelzijdigheid van het Nederlands onder de aandacht wordt gebracht. Na afloop van de voorstelling op vrijdag 7 oktober  is er een nagesprek met de ambassadeurs van de Week van het Nederlands: Vlaams scenarist Raf Njotea en Nederlands dichter Joost Oomen. 

De Week van het Nederlands is een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de Taalunie.

 

Credits
Van/met Louis Janssens & Willem de Wolf
Techniek, licht & soundtrack Shane van Laer
Choreografisch advies Femke Gyselinck
Kostuums Cecile Taylor
Productie DE HOE
Coproductie Het Laatste Bedrijf
Met dank aan Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid