Ticketinfo

Witte zaal
Data
Prijzen

© Kinga Jaczewska

Performance

Kinga Jaczewska

Time it Takes
Een zoektocht naar de continu­ï­teit en duur van het menselijk lichaam.

Time It Takes balanceert tussen een instal­latie en een perfor­mance. Het is een voortzet­ting van Jaczews­ka's zoektocht naar manieren om de tijd die niet gebonden is aan één specifiek moment, vast te leggen en een gedaante te geven.

Met Time It Takes zoekt ze naar de continu­ï­teit en duur van haar eigen lichaam. Door zich te richten op het fysieke gewicht verkent ze verschil­lende manieren om te aarden. Kan ze de zwaarte­kracht (opnieuw) in haar lichaam laten komen – al is het maar voor even – om zo de snelheid van de voortschrij­dende tijd te weerstaan? Zo is de hamvraag achter Time It takes die van filosoof Byung Chul-Han: "Wat zal het tempo van de toekomst zijn? […] Zal de mens, na een korte periode van zoemen, terugkeren naar de aarde als wandelaar?”

Na haar vorige perfor­mances GREY (2017) en Meanwhile (2018), blijft ze zoeken naar tijd die niet gefrag­men­teerd is door een veelheid aan kortston­dige en levendige gebeur­te­nissen, maar naar tijd die in stilte verder stroomt. Tijd die andere ritmes laat zien dan die van een produc­tie­ge­richt regime.

Witte zaal
Binnenkort meer informatie over data en tijden.
Beyond the Black Box

Dit programma is onderdeel van Beyond the Black Box. Klik hier voor het gehele programma en kaartverkoop.