Ticketinfo

Rode zaal
Data
vr 18 feb, 20:00
Prijzen

©

Voorstelling

NTGent / Dalilla Hermans

Her(e) - geannuleerd
Over uitdagingen en hoop, werk en theater, familie en sisterhood.

Wegens de weersomstandigheden zijn wij helaas genoodzaakt deze voorstelling te annuleren. 

Leven als zwarte vrouw in een witte wereld, dat is altijd hyperzichtbaar zijn en tegelijkertijd haast onzichtbaar. Dat is opgroeien met veel meer ramen dan spiegels.

Auteur, columnist en moeder Dalilla Hermans maakt haar debuut als theaterauteur. Gebaseerd op lange gesprekken met zwarte artiesten (allemaal vrouwen), actrices en activistes, schrijft ze een tekst over hun leven in België. Over uitdagingen en hoop, werk en theater, familie en sisterhood. Een politieke en intieme avond.  

Dalilla Hermans, auteur van Brief aan Cooper en de wereld, Zwart, Brown Girl Magic, Black-Out en columniste bij De Standaard, onderzocht voor Her(e) haar eigen ervaring de afgelopen jaren in boeken en columns. Voor haar eerste theaterstuk wilde ze, voorbij de eigen blik, de bijzondere ‘sisterhood’ die er tussen zwarte vrouwen leeft, capteren. Samen met Abigail Abraham stelde ze een gastenlijst op van inspirerende zwarte vrouwen in Vlaanderen en Brussel en nodigde hen uit voor een verblijf van 24 uur in Villa Hellebosch. Maar liefst 31 vrouwen (actrices, zangeressen, tekenaars, schrijvers, sociaal werkers, dichters, danseressen), van begin de twintig tot de vijftig voorbij, kwamen er samen.

Op basis van audio, video en fotomateriaal van dit bijzondere verblijf schreef Dalilla Hermans Her(e). Abigail Abraham staat op scène. Geen monoloog, maar een dialoog. Tussen zwarte vrouwen onder elkaar. Tussen zwarte vrouwen en de witte blik op hen.

vr 18 feb '22
Rode zaal
Geannuleerd
Corona-update

Wij vragen je om een coronatoegangsbewijs te tonen voor je bezoek aan een voorstelling in de Brakke Grond. Op deze pagina lichten we al onze coronamaatregelen toe, zodat je veilig en voorbereid een bezoek aan ons cultuurhuis kunt brengen.

Credits
Concept, tekst, scenografie & regie Dalilla Hermans
Spel & co-creatie Abigail Abraham
Dramaturgie & co-creatie Carolina Maciel de França
Een productie van NTGent
Met de steun van The Belgian Tax Shelter