Ticketinfo

Rode zaal
Data
vr 08 okt, 20:00
Prijzen

©

Concert

Lisette Ma Neza & Neil Akenzua

GrensGeluid
Spokenwordconcert i.s.m. deBuren in het kader van de Week van het Nederlands.

GrensGeluid-concert van poetryslamkunstenaar Lisette Ma Neza, met pianist Neil Akenzua. GrensGeluid is een project van Motel Mozaïque, Ancienne Belgique en de Brakke Grond, en daagt een Vlaamse en Nederlandse muzikant uit om een creatief proces aan te gaan. Voorafgaand aan het concert van Lisette en Neil vindt er een gesprek en een een korte tekstperformance plaats van ambassadeurs van de Week van het Nederlands Elfie Tromp en Jaouad Alloul, over het openbreken van taal.

De Week van het Nederlands

De Week van het Nederlands is een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de Taalunie. Samen met verschillende partners brengen ze de veelzijdigheid van het Nederlands onder de aandacht. Van 2 tot 9 oktober worden de handen in elkaar geslagen om het Nederlands als wereldtaal te belichten.

Ambassadeurs Elfie Tromp en Jaouad Alloul creëerden een korte, maar krachtige tekstperformance waarin ze de hokjes van de taal openbreken.  In dit interview vertellen ze alles over de staat van het Nederlands.

vr 08 okt '21
Rode zaal
20:00 uur
€ 11
Koop kaarten
De Week van het Nederlands

Dit programma is onderdeel van de Week van het Nederlands, lees hier alles over dit event!

Corona-update

Vanaf 15 september vragen we je om een coronatoegangsbewijs te tonen voor je bezoek aan een voorstelling in de Brakke Grond. Op deze pagina lichten we al onze coronamaatregelen toe, zodat je veilig en voorbereid een bezoek aan ons cultuurhuis kunt brengen.

GrensGeluid

Het project GrensGeluid is een initiatief van Motel Mozaïque Festival, de Brakke Grond en Ancienne Belgique. Het project nodigt elk jaar een Vlaamse en Nederlandse muzikant uit om samen een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. In 2016 werd het project succesvol gelanceerd met de duo’s Spinvis & Mauro Pawlowski en Maarten Vos & Gregory Frateur (Dez Mona), die zowel humoristische als adembenemende optredens gaven tijdens Motel Mozaïque Festival. Ook speelde GrensGeluid een belangrijke rol bij het muzikaal verbond tussen Typhoon en Jef Neve.

Mede mogelijk gemaakt door: