Ticketinfo

Data
di 21 sep, 20:00
wo 22 sep, 20:00
do 23 sep, 20:00
vr 24 sep, 20:00
za 25 sep, 20:00
zo 26 sep, 20:00
Prijzen

© Jan Rymenants

Buitenshuis

BOG. / Het Zuidelijk Toneel

TAL.
Een ontleding van de taal, het belangrijkste instrument van de mens.

"U leest op dit moment een tekst over TAL. Wij hebben woorden verzameld en deze zorgvuldig in een volgorde geplaatst. Waardoor u, de lezer, dit nu begrijpt. Een volwassen mens kent gemiddeld minstens veertigduizend woorden, genoeg om deze tekst te kunnen begrijpen. Deze zin komt volledig logisch op u over, toch? De taal is zo vanzelfsprekend dat je er haast niet meer bij stil staat."

In TAL. ontleedt BOG. de taal. Het belangrijkste instrument van de mens. Het vermogen ons uit te drukken, met elkaar te communiceren en alles in ons leven betekenis te geven door middel van woorden. En tegelijkertijd het onvermogen van die woorden om alles echt op de juiste manier uit te drukken. TAL. is een poging om het te hebben over taal, zonder alles letterlijk te benoemen. Samen met componist Jens Bouttery en een groep tweetalige gastspelers, vormt BOG. een tienkoppig koor. Op het ritme van een tennisballenkanon brengen ze een filosofisch, absurdistisch en bij vlagen dadaïstisch taalconcert.

"Een simpele zin blijkt toch zeker zestig minuten te kunnen fascineren en voldoende variatie op te leveren voor een tienstemmige koorpartituur, die geen minuut verveelt."

Theaterkrant

"Zoveel muzikaliteit en ‘visualiteit’ maakt van ‘TAL.’ een innemend kijk- en luisterstuk, en van BOG. meer dan ooit een genereus gezelschap voor een breed publiek."

Pzazz
di 21 sep '21

zo 26 sep '21
20:00 uur | Tennispark Kadoelen
Koop kaarten
Externe locatie

Let op! Deze voorstelling vindt plaats op Tennispark Kadoelen, in Amsterdam Noord. Klik hier voor een routebeschrijving.

Corona-update

Vanaf 25 september vragen we je om een coronatoegangsbewijs te tonen voor je bezoek aan deze voorstelling, die zich in de buitenlucht afspeelt.

Credits
Van en door Judith de Joode, Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Jens Bouttery
Met Hélène Vrijdag, Georgy Chtchevaev, Lucas van der Vegt, Sjaid Foncé, Ramez Basheer
Muziek Jens Bouttery
Eindregie Suze Milius
Dramaturgie Roos Euwe
Kostuums Johanna Trudzinski
Coproductie Het Zuidelijk Toneel, Holland Festival
Met dank aan Ruth Borg, Aldaïr Pieters, RTV Quirijn, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond