Ticketinfo

Grote zaal
Data
vr 24 sep, 20:00
Prijzen

© Nick Hannes

Voorstelling | Theater

Kyoko Scholiers

BOY
De actuele realiteit van de jeugdzorg, verbeeld in een eigenzinnige muziektheatervoorstelling.

De tienjarige Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag, omdat hij in een ‘verontrustende situatie’ woont. Dit is het startschot van een lawine aan juridische, medische en emotionele argumenten die elk hun impact hebben op de jongen. In een broeierige montage is de toeschouwer getuige van een reeks grote en kleine gebeurtenissen die Boys lot zullen bepalen.

De case van Boy is fictief als geheel maar gebaseerd op honderd waarheden. Theatermaakster Kyoko Scholiers verdiepte zich maandenlang in de wereld van de Jeugdhulp: ze interviewde Jeugdrechters, consulenten, pleeggezinnen, kinderpsychiaters, opvoeders, volwassenen die terugkijken op hun hulptraject, kinderen die in een voorziening verblijven en hun ouders. Ze woonde rechtszaken bij, bezocht tientallen voorzieningen en werkte als vrijwilliger in een leefgroep voor geplaatste kinderen.

Wat doet het met iemand om op te groeien zonder de basis van een veilig nest? Waar ligt de grens van loyauteit aan de ouders? En kun je ontsnappen uit je eigen achtergrond? Scholiers verbeeldt een brandend actuele realiteit in een eigenzinnige muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast. Joris Blanckaert componeert een bijzondere soundscape die live wordt gebracht door het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble.

vr 24 sep '21
Grote zaal
20:00 uur | Kaartverkoop start binnenkort
Corona-update

Lees hier meer over ons beleid rondom het coronavirus.

Credits
Tekst en regie Kyoko Scholiers
Compositie en muzikale leiding Joris Blanckaert
Cast Tiny Bertels, Sofie Decleir, Laurence Roothooft, Amelie Nakibinge van Olmen, Isabella Nnambaziira van Olmen, Victor Saveniers, Greg Timmermans, Joris Van den Brande, Finn Van Hove
Uitvoering muziek Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen o.l.v. Hendrik Derolez HERMESensemble: Karin de Fleyt (fluit), Peter Merckx (basklarinet), Gaetan La Mela (percussie) en Stijn Saveniers (dirigent en cello)
Scenografie Amber Vandenhoeck
Kostuums Marie Dries
Lichtontwerp en technische leiding Thomas Vanmaercke
Technische ondersteuning Fee Van Herck
Tekstadvies Joris Van den Brande
Coach Valentijn Dhaenens
Productieleiding Lore Hoefkens
Zakelijk beheer Karen Feys
Coproductie Opera Ballet Vlaanderen, HERMESensemble, De Grote Post, Het Laatste Bedrijf
Met steun van De Vlaamse overheid, Stad Antwerpen, Corso, Villa Hellebosch
Met dank aan De vele organisaties en mensen die getuigden
Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter