Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 24 mrt, 20:00
do 25 mrt, 20:00
Prijzen

© Gert Dooreman

Voorstelling

Kloppend Hert / Theater Antigone

(Afgelast) De Barbaren
Haider Al Timimi geeft alle facetten van een taboe een plek op scène

Wegens de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn we helaas genoodzaakt deze voorstelling te annuleren. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum.

Alles wat buiten een sportstadion nog nauwelijks veroorloofd lijkt, tiert welig op en naast het voetbalveld. Onverholen racisme, machismo en homofobie, miljardentransfers en globale corruptie worden nog steeds onder de mat geveegd onder het motto: “Voetbal verenigt mensen.”

In een stad als Glasgow stijgt het huiselijk geweld tegen vrouwen met 30% wanneer de Celtics en de Rangers tegen elkaar spelen. Om de zoveel maanden krijgt een Afrikaanse speler een bananenschil naar zijn hoofd geslingerd. Na elk WK blijft de organiserende stad achter met een financiële put die vaak haar armste bewoners treft. De Brits-Nigeriaanse profvoetballer Justinus Soni Fashanu pleegt na zijn outing als homo zelfmoord omdat hij de spreekkoren van het publiek tijdens de wedstrijden niet meer aan kan. Maar de bal blijft rollen.

In De Barbaren staan zes spelers opgesteld, op zoek naar de verloren ziel van hun sport. Voorbij het cynisme dribbelen ze zich een baan tussen meisjes- en jongensdromen, het vuur van de supporters en de schoonheid van het doelpunt. Ze graven onder de pelouse naar de plek waar 'zatte Mathilde' en 'Mohammed in djellabah’ elkaar in de armen vallen omdat Lukaku drie goals heeft gescoord.

Na Studio Shehrazade kiest Haider Al Timimi er opnieuw voor om alle facetten van een taboe (deze keer: machismo in de voetbalwereld) op een theatrale manier een plek te geven op scène en een maatschappelijke discussie open te breken. Als nieuwe artistieke leider van Theater Antigone werkt Haider met zijn voorganger Jos Verbist en kiest daarnaast voor een diverse ploeg mensen met wie hij een link heeft als collega of docent.

wo 24 mrt '21

do 25 mrt '21
Grote zaal
Kaartverkoop start later
Corona-update

De kaartverkoop van deze voorstelling staat nog even on hold, in afwachting van de maatregelen.

 

Vanwege onze internationale programmering, is er altijd kans op onvoorziene wijzigingen. Wij houden je hiervan op de hoogte. 

 

Lees hier meer over ons beleid rondom COVID-19.

Vlaamse Kleppers

Dit programma is onderdeel van Vlaamse Kleppers, de theaterzwaargewichten uit Vlaanderen.

Bekijk hier de Vlaamse Kleppers van de komende maanden.

Credits
Concept en regie Haider Al Timimi
Spel Arber Aliaj, Kaat Arnaert, Giovanni Baudonck, Berthe Kilozo, Atta Nasser en Jos Verbist
Dramaturgie Bart Capelle
Scenografie Sven Roothooft
Kostuumontwerp Marij De Brabandere
Lichtontwerp Maarten Thorrez
Geluidsontwerp Niels Vanherpe
Productie Kloppend Hert
Coproductie Theater Antigone
Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid