Ticketinfo

Data
wo 04 nov, 19:00
wo 04 nov, 21:00
do 05 nov, 19:00
do 05 nov, 21:00
vr 06 nov, 19:00
vr 06 nov, 21:00
Prijzen
Normaal - €17
Stadspas / CJP - €13,50
Student - €12
Language no problem

©

Voorstelling

CREW

Afgelast - Hamlet's Lunacy
Een juxtapositie van Hamlet-scènes tegenover wetenschappelijke en historische feiten met een combinatie van 3D-representaties, VR en live-enactments

Helaas is deze voorstelling geannuleerd. Lees hier waarom.

In Hamlet's tijd draaien de zeven hemelsferen met hun planeten nog rondom de aarde en brengt de moord op de koning - The Minister of God - de natuur in opstand. Maar amper een paar jaar daarna in King Lear lacht Shakespeare de invloed van de sterren en de planeten weg als 'excellent foppery of the world'. In 1641, vijfendertig jaar later, wordt de koning, ooit vertegenwoordiger van God, veroordeeld tot het schavot. 

De kanteling van een middeleeuws naar een pre-modern wereldbeeld is wat Hamlet en zijn tijd kenmerkt en volgens ons de kern bevat van Hamlet’s dilemma: How to act honourably (ethically) in a conflicting world?

Dat dilemma, die transitie, willen we ‘invoelbaar’ maken door immersie: een juxtapositie van specifieke Hamlet-scènes tegenover wetenschappelijke en historische feiten met een combinatie van 3D-representaties, Virtual Reality en theatrale elementen met live-enactments met het publiek.

De acts van Thomas Dudkiewicz worden daarbij live omgezet naar de bewegingen van de avatars Hamlet, Ophelia en Claudius.  Via de rondbewegende projectieschermen krijgt iedereen een zicht op zowel de virtuele als de werkelijke wereld.

Hamlet zint op wraak, maar voor alles wil hij 'inzicht'. Hamlet's Lunacy trekt paralellen tussen het conflict van Hamlet en actuele conflicten wereldwijd. Wat en wie moeten we geloven in een wereld waar leugens in enkele seconden viraal gaan? Zoals bij Shakespeare's Hamlet: nièts doen is ook positie innemen. Neem je de wapens op of wacht je af?

"... de kleur van ware besluitvaardigheid vervaalt door ons bleekzuchtig gepeins..."

vert. P.Verstegen, 2013

Na en tussenin de voorstellingen kan het publiek met een videobril en backpak de virtuele wereld van Hamlet ook individueel doorlopen.

wo 04 nov '20

vr 06 nov '20
Deze voorstelling is afgelast
Credits
Concept CREW
Regie Eric Joris, Mesut Arslan, Keez Duyves
Spel Thomas Dudkiewicz
Dramaturgie & onderzoek Chiel Kattenbelt (Universiteit Utrecht) i.s.m. Robin Nelson (University of London), Aneta Mancewicz (University of Birmingham), Mia Vaerman (R.I.T.C.S), Karel Vanhaesebroeck (U.L.B.)
Tekst Purni Morell
Technische ontwikkeling Keez Duyves, Emmanuel Tomozei
3D design Emmanuel Tomozei, Eric Joris, Joachim Bouvie
Muziek & sound design Christophe De Boeck
Productie CREW, Platform 0090
Coproductie KVS
Editing trailer Simon Van den Brande
Opnames
'Hands-on Hamlet'
Regie Eric Joris & Marijn Alexander de Jong
Acteurs Nadia Babke, Thomas Dudkiewicz, Robin Nelson, Paulette Smit, Jesse van der Heijden, Bram Van Der Kelen, Koen Van Kaam
Muziek & sound design Tomas Loos
Productie CREW, platform 0090
Met dank aan Joris Weijdom (HKU) & Luc Vanackere (Kasteel van Gaasbeek), Sofie Revet, Jesse van der Heijden