14 jul 2020

Collectief buren deelt een verzameling ‘tableauxdio’

In onze serie "En Nu?" laten makers zien hoe ze zichzelf opnieuw uitvinden

(c) buren

'Services, situations and other floors' is een verzameling 'tableauxdio': audioscènes die werden gecreëerd door het artistieke collectief 'buren' tijdens het onderzoek voor hun voorstelling 'Spare Time Work'.

Collectief buren werkt aan hun nieuwe voorstelling SPARE TIME WORK, - totdat de lockdown het leven in België & de wereld grotendeels stil legt. Begrippen als vrije tijd, arbeid, productie en efficiëntie die ze in hun nieuwe voorstellingen onderzoeken, krijgen nieuwe invullingen en vormen. Ook hun plannen voor Working Title Festival veranderen, nu er geen fysieke editie plaatsvindt.

Proces
Ze delen hun proces en onderzoek van de nieuwe voorstelling in een verzameling ‘tableauxdio’, Services, situations and other floors. Je kunt deze tableauxdio's gebruiken als late night snacks, tijdens je ochtendpauze of als motiverende meditaties. Luister rustig terwijl je werkt – of andersom – naar een heerlijke collage van semi-fictieve feiten en andere stijlfiguren.

Services, situations and other floors is onderdeel van het audiovisuele zomerprogramma van A room with a view door Workspace Brussels. Het bestaat uit negen artistieke voorstellen die online ontdekt kunnen worden van 1 juli - 31 augustus 2020.

Coproducent
De Brakke Grond volgt buren al verschillende jaren. Hun voorstelling Blue Skies Forever wordt ondersteund met een residentie tijdens Something Raw 2018. Voor SPARE TIME WORK werken we opnieuw samen en is de Brakke Grond een van de coproducenten. De Nederlandse première van de voorstelling zal tijdens Beyond the Black Box 2021 plaatsvinden.

1. Call Service (2:35)

Speel de tracks hier af of op Spotify; in de juiste volgorde.

2. Late (2:50)

Speel de tracks hier af of op Spotify; in de juiste volgorde.

3. Terminology (5:06)

Speel de tracks hier af of op Spotify; in de juiste volgorde.

Meer over buren

de Brakke Grond vraagt zich af: En nu?

Met de serie "En nu?" geven we een kijkje in de hoofden van Vlaamse muzikanten, theatermakers en kunstenaars en hoe zij zichzelf opnieuw uitvinden in deze tijd. Wat voor soort werk staat er op stapel, en welke creatieve manieren hebben zij bedacht om dit met hun publiek te delen?

Ga mee op ontdekkingstocht naar een mogelijke post-pandemische kunstwereld, met iedere week een nieuwe online aflevering waarvan de makers zelf de vorm bepalen.