04 jun 2020

En nu?

Hoe kunstenaars zichzelf opnieuw uitvinden

Met de serie "En nu?" geeft de Brakke Grond een kijkje in de hoofden van Vlaamse muzikanten, theatermakers en kunstenaars en hoe zij zichzelf opnieuw uitvinden in deze tijd.

We bevinden ons middenin de versoepeling van een lockdown. Na twee maanden in huis (“ons kot”), openen onze deuren zich weer langzaam naar de buitenwereld. Tegelijkertijd kan de kunstwereld niet terugkeren naar het oude format van bomvolle voorstellingen, exposities en bruisende festivals. Ook de makers zelf zullen zich tot de anderhalve meter samenleving moeten verhouden.

Met de serie "En nu?" geeft de Brakke Grond een kijkje in de hoofden van Vlaamse muzikanten, theatermakers en kunstenaars en hoe zij zichzelf opnieuw uitvinden in deze tijd. Wat gebeurt er nu in hun ateliers en oefenruimtes? Wat voor soort werk staat er op stapel, en welke creatieve manieren hebben zij bedacht om dit met hun publiek te delen?

Ga mee op ontdekkingstocht naar een mogelijke post-pandemische kunstwereld, met iedere week een nieuwe online aflevering waarvan de makers zelf de vorm bepalen. De reeks trapt af met beeldend kunstenaar Kasper De Vos en de tentoonstelling op papier, Une Quarantaine.