07 mei 2020

Mathieu Charles krijgt Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten toegekend

© Karolina Maruszak

We feliciteren Mathieu Charles met de toekenning van de FPK Nieuwe Makersregeling! In samenwerking met Productiehuis Theater Rotterdam, RIGHTABOUTNOW en Kunstencentrum Vooruit ondersteunt en begeleidt de Brakke Grond Mathieu de komende twee jaar o.a. bij het maken van twee nieuwe producties.

Vlaamse theatermaker en spoken word artiest Mathieu Charles is een relatief nieuwe naam in het theatercircuit. Vanuit de Hiphop en zijn Creoolse achtergrond maakt hij werk waarin verschillende invloeden en thema's uit deze culturen samenkomen.

Mathieu: “Hiphop is hierbij de rode draad. (...) Waar vandaag Hiphop vaak onterecht geassocieerd wordt met materialisme, misogynie en drugsgebruik, wijs ik graag op wat onder de radar gebeurt, de empowerende invloed die door middel van breakdance, rap, graffiti en turntablism wereldwijd uitgedragen wordt. Het is dat rebelse karakter en de Do-It-Yourself mentaliteit die onderdeel zijn geworden van mij en mijn maakproces.”

In samenwerking met Productiehuis Theater Rotterdam, RIGHTABOUTNOW en Kunstencentrum Vooruit ondersteunt en begeleidt de Brakke Grond Mathieu de komende twee jaar bij het maken van nieuwe producties en het ontwikkelen van zijn artistieke praktijk. Eerder maakte Mathieu al een mooie podcast voor Oorzaken Festival over zijn vader Ned, hieronder terug te luisteren.