17 sep 2020

Ons beleid rondom het coronavirus

Via deze pagina houden we graag onze bezoekers, artiesten, kunstenaars, gezelschappen en partners op de hoogte van de maatregelen die wij treffen met betrekking tot het coronavirus.

Update: 24 september 2020

De Brakke Grond en Eetcafé de Brakke Grond volgen steeds de richtlijnen van de Nederlandse Rijksoverheid het RIVM en Horeca Nederland. Vanzelfsprekend staat de veiligheid van alle partijen voorop. Meer informatie over algemene richtlijnen en voorwaarden rondom onze programmering is te vinden op deze pagina.

Programma's en gezelschappen: beleid België 
Op 24 september werd bevestigd dat artiesten / gezelschappen die omwille van voorstellingen naar Noord- en Zuid-Holland reizen (als rode zones bestempeld door België) dit als "essentiële verplaatsing" mogen aanzien, dus dat reizen naar Nederland toegestaan is. Als je verblijf in de rode zones langer dan 48 uur duurt, word je bij terugkomst in België bovendien niet meer verplicht in quarantaine te gaan. Je bent wel nog verplicht je te laten testen als je na aankomst in België daar meer dan 48 uur zal blijven. Indien positief volgt uiteraard ook een quarantaine-plicht (7 dagen). 

Het blijft dus een behoorlijk complexe oefening, maar wij als Brakke Grond willen, op basis van die voorwaarden Vlaamse gezelschappen graag ontvangen. Uiteraard enkel als die gezelschappen dat zélf ook zien zitten, het staat hen nog altijd vrij om van reizen naar Amsterdam af te zien.

Wij zijn in nauw contact met de makers en houden je op de hoogte.

Eetcafé de Brakke Grond
Het café en het terras zijn dagelijks geopend. Lees hier meer over het café en de richtlijnen die zij volgen.

Gedrukte agenda
Vanwege de onzekerheid over de programmering na 1 juni is besloten om geen drukwerk uit te geven over de maanden september en oktober.

Restitutie tickets programma's maart t/m juni - Bewaar je ticket, geniet later
Iedereen met een ticket of een reservering voor een voorstelling in de periode half maart tot 1 juni heeft van ons bericht ontvangen. We steunen de campagne Bewaar je ticket, geniet later. Deze regeling houdt in dat alle Nederlandse theaters, festivals, musea en concertzalen hun bezoekers oproepen om hun kaartjes te behouden, om zo de culturele sector te steunen.

Onze medewerkers blijven bereikbaar
We werken nog steeds zoveel mogelijk thuis. Mocht je in de tussentijd vragen hebben voor één van onze medewerkers (over kaartverkoop, communicatie, programma’s,verhuur...) dan kan je ons het snelst bereiken via mail. Op de medewerkerspagina vind je alle mailadressen. Op dit moment is de Brakke Grond dagelijks bereikbaar vanaf 10:00. Er is altijd een onthaalmedewerker in huis die meer informatie kan geven.

We houden je op de hoogte
We doen er alles aan om de situatie nu zo goed mogelijk het hoofd te bieden. We volgen de berichtgevingen op de voet en zullen je steeds via deze website, onze social media en de nieuwsbrief op de hoogte houden. Ondertussen hopen we op jullie begrip. 

Maar vooral:
Blijf goed zorg dragen voor jezelf en voor elkaar! We hopen je binnenkort in goede gezondheid weer te zien.

Team de Brakke Grond