24 nov 2023

Bart Govaert verlaat de Brakke Grond

Persbericht

(c) Edwin Wiekens

Directeur Bart Govaert zal met ingang van 15 februari 2024 de Brakke Grond verlaten om algemeen directeur te worden van de Warande in Turnhout. Govaert laat een huis en een team achter dat goed in zijn vel zit en mooi en relevant werk levert.

Sterk en stabiel huis

Bart Govaert werkt sinds 2017 als directeur van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Met heel veel plezier en trots kijkt hij terug op een geweldige periode. "Het is een unieke plek met een fantastisch team dat bergen kan verzetten. Niks is hier onmogelijk, dat heb ik meermaals mogen ontdekken." Het was voor hem echt een bijzondere ervaring om daar deel van te mogen uitmaken en hij zal dus vooral warme herinneringen overhouden aan zijn tijd in Amsterdam. "Ik ga de Brakke Grond enorm missen, maar ik zie een sterk en stabiel huis staan, dus ben gerust over de toekomst."

Met pijn in het hart

Het bestuur en het team dankt Bart Govaert uitdrukkelijk voor alles wat hij heeft gedaan. Hij is een directeur met bijzonder veel oog en waardering voor de mensen van het team, en heeft de Brakke Grond zes jaar met veel liefde en overtuiging geleid. Artistiek leider Lisa Wiegel: "Bart heeft ons team vanaf het begin heel veel vertrouwen en ruimte gegeven. Hij bracht rust in de organisatie, maar daagde ons tegelijk uit om met zotte plannen te komen. We zien hem met pijn in het hart vertrekken, maar wensen hem alle goeds in zijn nieuwe functie." Bestuursvoorzitter Luc Devoldere geeft aan er alles aan te doen om een opvolger te vinden die de Brakke Grond verder opstuwt en laat groeien, zoals Bart Govaert dat gedaan heeft. 

Over Bart Govaert

Bart Govaert studeerde Taal en Letterkunde in Antwerpen en Filosofie in Leuven. Hij was in Antwerpen onder meer coördinator van de stedelijke cultuur- en ontmoetingscentra, coördinator lokaal cultuurbeleid en uiteindelijk directeur cultuur. Hij was coördinator van de kunsteducatieve organisatie Piazza dell’Arte en maakte deel uit van de raad van bestuur van De Roma Antwerpen, 't Werkhuys en van Fameus. Momenteel is hij lid van de Algemene Vergadering van VI.BE en maakt hij deel uit van de commissie literaire organisaties en events van Literatuur Vlaanderen.

Foto: Bart Govaert tijdens de opening van Fier als een gieter, op 40 jaar de Brakke Grond.
(c) Nichon Glerum, mei 2022.

 

Einde persbericht.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met bettina.lorsheijd@brakkegrond.nl, corporate communicatie Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. T +31 (0) 6 42116991.