08 dec 2022

Open call - Zoeklicht Sessies

Deel je werk en groei als theaterauteur.

Shakespeare is Dead is een Vlaams-Nederlands festival voor nieuwe podiumschrijvers, waarvan de eerste Nederlandse editie op 24 en 25 maart 2023 zal plaatsvinden in Amsterdam, gehost door Theater Bellevue en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Schrijf je al theaterteksten en wil je daarin groeien? Wil je jouw werk professioneel op de planken zien en wil je daarvoor in contact komen met andere makers en spelers uit het veld? Dan zijn de Zoeklichtsessies iets voor jou! Na het succes van deze sessies tijdens de eerste editie van het Shakespeare is Dead-festival in Leuven, nodigen we je nu uit op 24 en 25 maart 2023 in Theater Bellevue en De Brakke Grond in Amsterdam. Als je wordt geselecteerd, is deelname gratis en krijg je toegang tot het hele festival. Kom je uit Vlaanderen? Dan voorzien we in een tegemoetkoming in de reiskosten en een gratis slaaplek. 
 
Tijdens een Zoeklichtsessies ga je met twee andere deelnemers en twee ervaren begeleiders (auteurs en dramaturgen) in gesprek over jullie werk. Aan de hand van een beproefde feedbackmethode scheppen we veilige sfeer waarin je het kwetsbare gesprek over jouw artistieke werk-in-ontwikkeling zorgvuldig kunt voeren. 
 
Naast het gesprek over je werk zelf, geven we je praktische tips en aanknopingspunten die voor jouw ontwikkeling als theaterauteur van pas kunnen komen. Verder heb je toegang tot het gehele festival en zijn er dus tal van momenten om collega’s te ontmoeten en in contact te komen met spelers uit het theaterveld die je verder kunnen helpen. 
 
Wat bieden we je als je geselecteerd wordt? 

  • Een zoeklichtsessie op vrijdag 24 maart om 13:00 (de Brakke Grond) of op zaterdag 25 maart om 15:00 (Theater Bellevue)  
  • Gratis toegang tot het gehele festival 
  • Kom je uit Nederland? Dan vergoeden we maximaal 60 euro reiskosten. 
  • Kom je uit Vlaanderen? Dan vergoeden we maximaal 100 euro reiskosten en bieden we je een slaapplek op vrijdag en zaterdag aan. 

Wat vragen we van je? 
 
1. Jouw CV op maximaal 1 A4. 
2. Jouw motivatie op maximaal 1 A4 met daarin het antwoord op één vraag: waarom is het voor jou nu relevant om een zoeklichtsessie bij te wonen? Geef daarnaast aan of je liever op vrijdag of op zaterdag wil deelnemen. 
3. Jouw werk; stuur ons een selectie van theaterteksten en werkplannen, concepten en ideeën voor nieuwe projecten. Minimaal 1.500 en maximaal 10.000 woorden. Je moet dit zeker niet speciaal voor deze gelegenheid maken: stuur wat je nu op je laptop hebt en steek er niet al te veel tijd in. Het gaat om een inhoudelijke kennismaking en geen pitch. 
 
Deadline en vervolg

Stuur uiterlijk dinsdag 14 februari om 12:00 ’s middags een email met één bijlage waarin bovenstaande punten samenkomen naar schrijvers@theaterbellevue.nl. Je hoort uiterlijk vrijdag 4 maart van ons of je geselecteerd bent. Heb je vragen? Mail dan ook naar schrijvers@theaterbellevue.nl en je krijgt binnen twee werkdagen een antwoord. De zoeklichtsessies worden georganiseerd door de Brakke Grond en Theater Bellevue, in samenwerking met Vlaams-Nederlands Huis deBuren.