Jubileum 
29 mrt 2022

Ahilan Ratnamohan (performancekunstenaar)

Mijn herinnering aan 40 jaar de Brakke Grond

In het kader van 40 jaar de Brakke Grond vragen we kunstenaars, publiek, (oud)medewerkers, partners en collega-instellingen om hun mooiste, leukste of meest onvergetelijke herinnering aan de Brakke Grond met ons te delen.

“In 2019 was onze voorstelling Mercenary gemaakt met een groep voetballers, toevallig op dezelfde avond geprogrammeerd als de Champions League semi finale.  Dat hadden we echt niet kunnen voorspellen toen we de data van de voorstelling  bevestigden. Het jonge Ajax team had Real Madrid en later Juventus verslagen en stond vervolgens in de semi-finale tegen Tottenham uit Londen. 

Na overleg wisten we dat we de voorstelling naar voren moesten schuiven en dus op 6 mei (als ik me niet vergis!) speelden we Mercenary. Na het douchen liepen we snel naar boven om de match te kijken in het appartement van directeur Bart.  

De match begon goed (we hadden zelf ook net een goeie prestatie gegeven, moet ik eerlijk zeggen). Ajax was ongelofelijk. Ik herinner me vooral Hakim Ziyech, wat een speler. Een Ajax truitje was het derde truitje dat ik ooit heb gehad.  Een perfect huwelijk tussen mijn twee passies.  

Maar... tja the rest is history.  Tottenham heeft onze avond gesaboteerd.  

(ah nee het was 8 mei, niet zo ver af!)"