13 jan 2022

ESNS 2022

Wat voor mooie tips heeft onze muziekprogrammeur voor Eurosonic Noorderslag?

© Ferry van der Nat

Zoals elk jaar is ook in 2022 Eurosonic Noorderslag weer dé plek om nieuw talent te zien. Helaas is het ook dit jaar opnieuw niet mogelijk om fysiek af te zakken naar Groningen, maar ook digitaal is er veel moois te zien. Onze muziekprogrammeur Daniël tipt je er een aantal.

© Tina Herbots
© Tina Herbots

Aili

Aili zagen we al op het Brusselse FiftyLab en wat we hoorden smaakte zeker naar meer. Een mix van indie en elektronica van de Japans-Belgische artieste Aili Marayuma en Transistorcake's Orson. Live erg dansbaar, beluister hun debuut EP maar eens!

© Oriane Vertraeten
© Oriane Vertraeten

Chibi Ichigo

Chibi mag natuurlijk niet ontbreken: met een nieuwe liveshow, een nieuwe muzikale weg (meer techno en rap op haar nieuwe plaat met haar lief en producer Umi Defoort, kortweg UM!. Live doen er vogue dansers mee terwijl Chibi zelf ook af en toe opduikt met haar gear naast de dj. 

Meskerem Mees

Afgelopen jaar was hét jaar dat Vlaanderen en vervolgens ook Nederland kennismaakte met de Meskerem. 

Sylvie Kreusch

We hoeven eigenlijk niet meer stil te staan bij wat Sylvie Kreusch hiervoor liet horen op het podium. Die verhalen over Warhaus en Soldier's Heart kennen de meesten wel. Haar eigen muziek, atmosferische (bel)pop: daar draait het om en wat ze laat zien en horen is indrukwekkend. Hier en daar met een sound die filmisch klinkt, met liveshows waarmee ze indruk maakt. Montbray is daarnaast ook een prachtplaat: deze show kan je omcirkelen in je agenda, zoveel is zeker. 

© Yaqine Hamzaoui
© Yaqine Hamzaoui

Susobrino

Was je op Grasnapolsky of ADE een paar jaar terug, dan was je onder de indruk van de live show van deze Boliviaanse Brusselaar. Onlangs nog in huis bij ons met zijn collectief Noannaos, een naam waarvan we verwachten dat die zeker in de Eurosonic lijstjes op zal duiken. Elektronica, instrumenten, veldopnames, Suso mixt de ingrediënten samen tot een heerlijk geheel.

The Haunted Youth

Deze Hasseltse psychpop band vertrok pas echt met De Nieuwe Lichting winst op zak. En met de liveshow indruk maken, dat kunnen ze, dus dat zien we in Groningen ook wel gebeuren. De band laat zich inspireren door bands als The Cure en MGMT, zeker de moeite.