Herinnering 
20 dec 2021

Bent Van Looy, muzikant

Mijn herinnering aan 40 jaar de Brakke Grond

In het kader van 40 jaar de Brakke Grond vragen we kunstenaars, publiek, (oud)medewerkers, partners en collega-instellingen om hun mooiste, leukste of meest onvergetelijke herinnering aan de Brakke Grond met ons te delen.

"Ik herinner het me nog goed: de eerste keer de Brakke Grond. Het was 1998, we hadden met Das Pop net de Rock Rally gewonnen waren als hongerige honden in een gehuurd busje op weg naar onze eerste buitenlandse show. Hoewel, wàs de Brakke Grond wel het buitenland, en niet gewoon een neutraal soeverein lapje Vlaamse klei temidden van Amsterdamse straatstenen? 

Van het concert herinner ik me niets (een goed teken), wel van de slaapzakken die uitrolden op het hoogpollige tapijt van de toenmalige directeur, die toevallig ook de oom van onze piepjonge manager was.

Later, ik mocht gelukkig nog terugkomen naar de Brakke Grond, tijdens nog meer Das Popconcerten, soloshows, het cureren van een tentoonstelling, spreekklussen op het Das Magfestival of het Podcastfeest, werd mij duidelijk dat het cultuurhuis wel degelijk deel uitmaakt van Amsterdam en dus het buitenland: als lunch staat er een pot pindakaas, een zak sponsbrood van de Jumbo en een karton melk klaar in de kantine.

Gelukkige verjaardag Brakke Grond! Tot binnenkort!"