Herinnering 
08 dec 2021

Frank en Robin van der Lende

Mijn herinnering aan 40 jaar de Brakke Grond

In het kader van 40 jaar de Brakke Grond vragen we kunstenaars, publiek, (oud)medewerkers, partners en collega-instellingen om hun mooiste, leukste of meest onvergetelijke herinnering aan de Brakke Grond met ons te delen.

"In 2010 stuitte onze vriend Wim op een advertentie: De Brakke Grond was op zoek naar mensen voor een flyerteam. Als lid van het flyerteam mocht je gratis naar voorstellingen, maar nog belangrijker: er was gratis bier. Wij meldden ons met zijn drieën aan voor het flyerteam en we werden 'aangenomen'. Het werd een jaar met weinig flyeren en veel bier drinken. 

Hoogtepunten waren muziekavonden met The Van Jets en Absynthe Minded. Hier leerden we de Vlaamse muziekscene kennen. Maar ook Museumnacht is onvergetelijk, we stonden met een tentje op de Dam om mensen onder het tentje mee te nemen naar de Brakke Grond. Frank werd die avond nog geschminkt als David Bowie.  Of de theatervoorstellingen van Abattoir Fermé, waarin mensen naakt over het podium renden. Dit hadden wij nog nooit gezien. Bleek achteraf dat naakt heel normaal is in Vlaams theater.

Blij dat we een jaartje hebben mogen genieten van Vlaamse biertjes en Vlaamse kunsten."