16 sep 2021

Sjaak Zegwaard

Technicus Frascati

Ik heb veel mooie herinneringen aan de twaalf jaar dat ik in de Brakke Grond gewerkt heb, eigenlijk teveel om op te noemen. Ik heb met veel fijne mensen en technici gewerkt en met leuke Vlaamse collega's, in een mooi en divers gebouw. Maar ook heb ik veel mooie Vlaamse voorstellingen gezien: zo  noem ik bijvoorbeeld Abattoir Fermé, de Roovers, De Tijd, Cie. en de KOE. Later  kwam daar de maandelijkse Popgrond bij, waardoor ik veel bijzondere Vlaamse (rock)muziek leerde kennen. Eén van de beste bands was Rumplestitchkin, die ook op ons afscheid speelde, in 2009. 

Maar boven alles denk ik dat m’n allerbeste herinnering aan het werken in de Brakke Grond het eigen technisch team was. Ik heb in mijn carrière nooit een betere ploeg gekend. Samen met Hans Visscher, Paul Bilars en Otte Piersma konden we alles aan. Onze kracht was dat ieder z’n specialiteit had en dat we elkaar perfect aanvulden en aanvoelden.  

Heel bijzonder was dat er bij ons afscheid in 2009 borden zijn gemaakt van onze portretten, geschilderd voor op de voorgevel. Die normaal altijd gemaakt werden als aankondiging van de activiteiten.


Ik wens jullie veel succes met de voorbereidingen op jullie jubileum. En hopelijk draagt mijn herinnering hieraan bij.