27 aug 2021

Coronatoegangsbewijs bij bezoek aan voorstellingen

We hebben het advies van verscheidene brancheorganisaties overgenomen wat betreft het coronatoegangsbewijs. Dat betekent dat we onze zaalcapaciteit kunnen verhogen en de anderhalve meter mogen loslaten.

Je bent van harte welkom, maar we vragen je wel om een coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat we bij binnenkomst vragen jouw coronatoegangsbewijs te tonen via de CoronaCheck-app of een print via CoronaCheck.nl. Daarnaast vragen we ook naar je legitimatiebewijs. Deze regels gelden voor zowel een voorstelling als voor de expositie.

Wat is een coronatoegangsbewijs?

De QR-code in je CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl is jouw geldige coronatoegangsbewijs. Deze QR-code kun je activeren doordat je een negatieve testuitslag (testbewijs) hebt, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Download de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store.

Wat wordt er verwacht?

1. Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl

2. Upload één van de volgende drie bewijzen in de CoronaCheck-app: 

- Vaccinatiebewijs – Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.

- Testbewijs – Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via www.testenvoortoegang.org maakt u een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in je buurt.

Herstelbewijs – Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Kijk op de site van de Rijksoverheid voor de stappen die er nodig zijn  test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code.

Heb je geen smartphone?

Dan kun je het coronatoegangsbewijs ook printen via de website CoronaCheck.nl.

Hoe checkt de Brakke Grond jouw coronatoegangsbewijs?

Direct na binnenkomst zal een een medewerker van de Brakke Grond jouw QR-code scannen. Houd je legitimatiebewijs en je smartphone gereed en open de CoronaCheck-app bij binnenkomst, of houdt de print van je corona toegangsbewijs gereed. 

Bezoekers uit de EU

Vanaf 1 juli 2021 kunnen internationale bezoekers binnen de EU het Digitale Corona Certificaat (DCC) gebruiken om toegang te krijgen tot evenementen en activiteiten in Nederland

Heb je nog vragen omtrent je coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl. Hier vind je je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de meestgestelde vragen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Helpdesk CoronaCheck - 0800-1421 (gratis) Bereikbaar van maandag t/m zondag, 08:00 – 20:00 uur

Helpdesk Testen voor Toegang - 088-7770809. Bereikbaar van maandag t/m zondag, 08:00 – 20:00 uur

Fijn jullie te mogen ontvangen, en we danken je voor je begrip,
Team de Brakke Grond