10 feb 2021

buren

SPARE TIME WORK & Computer Song

SPARE TIME WORK is een nieuw werk van buren, dat bestaat uit een performance en verschillende afgeleiden in andere media. In SPARE TIME WORK speelt buren met bedenkingen rond over reproductieve arbeid, klasse, volwassenheid en groei. 

Een van die afgeleiden zijn 5 beelden, hieronder te zien. De reeks is geïnspireerd door buren's dagelijkse artistieke praktijk als duo, als vrouwen in de wereld, als avonturiers door hun verleden-heden-toekomst, oogstend en slenterend door een promenade van gedachten en visioenen, langs worsten, werkpaarden en droomschoenen.

1. COMMUTERS
1. COMMUTERS2. DREAM WORK
2. DREAM WORK3. Mothers and Others
3. Mothers and Others4. DINNERTABLE
4. DINNERTABLE5. Shoefarmers and Workhorses
5. Shoefarmers and Workhorses

Het weekend van 13 en 14 februari vindt de launch van TIM magazine plaats, je kan een exemplaar bemachtigen via hun website. Check zeker ook hun Open Call voor het volgende issue!

Computer Song

Computer Song is een videowerk, speciaal voor Beyond the Black Box gemaakt. Het gaat zaterdag om 18:00 uur in première in de livestream

How does it feel when I turn you on 8.30 in the morning sun?

Voor Beyond the Black Box maakt buren Computer Song, een nieuw audiovisueel werk gerelateerd aan hun performance-in-de-maak SPARE TIME WORK.

Ze stellen hierin vragen aan hun collega-levensgezel: de computer. Ze benaderen het object met serieuze en sensuele belangstelling en werpen een ander licht op de bijna absurde handelingen die we allen zo vaak doen. Ctrl + C, Ctrl + V. Copy and paste.

Ze werkten hiervoor samen met Benne Dousselaere (muziek en geluid) en Anaïs Chabeur (cinematografie).