Vacature Publieksbegeleider (m/v/x)

Per direct, c.a. 4 diensten per maand

Vanuit het centrum van Amsterdam (de Nes) programmeert, ondersteunt en promoot de Brakke Grond Vlaamse kunst in Nederland. Dat doen we op het vlak van muziek, podium- en beeldende kunsten. Voor een vlot verloop van de programma’s en evenementen in huis zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste en servicegerichte publieksbegeleiders. Het betreft een vrijwillige functie op basis van een vrijwilligersvergoeding.

Het aantal uren hangt af van je beschikbaarheid, bij voorkeur werk je vier diensten per maand. De duur van een dienst is afwisselend en hangt af van de programmering, maar duurt gemiddeld 2 tot 4 uur. Het betreft voornamelijk avond- en weekenddiensten. Als publieksbegeleider word je per maand ingeroosterd op wisselende dagen en uren.

Wat houdt de functie in?
Als publieksbegeleider vervul je de rol van gastheer/vrouw in ons cultuurhuis. Je draagt zorg voor de ontvangst en begeleiding van bezoekers en bent een belangrijke schakel tussen de avond coördinator (ACO) en het publiek. Je controleert toegangsbewijzen en voorziet bezoekers van informatie. Je bent een eerste aanspreekpunt in geval van calamiteiten en vervult een belangrijke rol in een veilig verloop voor, tijdens en na voorstellingen en evenementen. Dit betekent concreet dat je indien nodig bedrijfshulpverlening verleent en de (nood)uitgangen controleert. Als publieksbegeleider ben je altijd aanwezig in de zaal tijdens programma’s en voorstellingen.

Hoe ziet een dienst van een publieksbegeleider eruit?
Je arriveert 45 minuten voor aanvang van het programma in de Brakke Grond. Na begroeting van de avond coördinator bij het onthaal berg je je spulletjes op en neem je een portofoon en sleutel en begint aan een veiligheidsronde van de desbetreffende zaal: je controleert nooddeuren, zorgt dat vluchtwegen vrij zijn e.d. Een half uur voor aanvang wordt er gebrieft aan het onthaal, samen met de techniek en de ACO. Daarin wordt besproken of er laatkomers toegelaten worden en/of er bijzonderheden zijn bij de voorstelling.

15 min voor aanvang neem je plaats aan de ingang van de zaal om te starten met het scannen van de tickets. Tijdens de voorstelling neem je plaats in de zaal en kijk je dus mee naar de voorstelling. Als de voorstelling afgelopen is en het applaus gedoofd open je de deur van de zaal zodat het publiek naar buiten kan. Jij verlaat als laatste de zaal, na een een rondje over de tribune om te kijken of er niets vergeten is door het publiek. Aan het einde van je dienst hang je de zaalwacht sleutel terug en zet je de portofoon weer op de oplader. Je taken zitten er op.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar ‘kunst en theater minded’ mensen met een dienstverlenende en proactieve instelling. Je bent communicatief sterk en een enthousiast ambassadeur van de organisatie. Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken en BHV te verlenen wanneer nodig. Indien je nog niet in het bezit bent van een BHV-diploma ben je bereid een cursus te volgen. Deze cursus wordt je aangeboden door de Brakke Grond.

Praktisch
Wij bieden afwisselend werk op vrijwillige basis met een informele werksfeer. Voor je werk ontvang je maandelijks een vrijwilligersvergoeding. Publieksmedewerkers zijn tijdens hun werkzaamheden aanwezig in de zaal waar zij ingeroosterd zijn. Zodoende krijg je volop gelegenheid om voorstellingen uit het diverse aanbod van de Brakke Grond te zien.

Als maatschappelijke organisatie streven we naar een evenwichtige, inclusieve cultuur vanuit de overtuiging dat werken in divers samengestelde teams het werk boeiender en relevanter maakt. We nodigen dan ook iedereen uit om op deze vacature te reageren.

Lijkt het je leuk om als publieksbegeleider bij de Brakke Grond te werken? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar Maureen Vervloesem (hoofd secretariaat en publieksbegeleiding).