Vacature: Allround programma- en productiestagiair (m/v/x) voor festival Beyond the Black Box

Voor de vijfde editie van het jaarlijks terugkerende festival Beyond the Black Box zoeken wij een programma en productiestagiair die tussen september en februari (stageperiode in overleg) de kneepjes van het vak wil leren en de handen uit de mouwen wil steken.

Vanaf september 2023
Drie dagen per week

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond zet zich in voor actuele, vernieuwende Vlaamse kunst in Nederland. Centraal in onze missie staan het promoten van Vlaamse makers, het presenteren van kenmerkende ontwikkelingen op het vlak van kunst en cultuur uit Vlaanderen en het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Van louter een podium is de Brakke Grond de laatste jaren uitgegroeid tot netwerkorganisatie. Vanuit ons huis in Amsterdam en op andere locaties in Nederland initiëren en realiseren we programma’s en samenwerkingen op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst en muziek met specifieke aandacht voor hybride vormen. We zoeken, faciliteren of creëren telkens opnieuw de juiste context voor Vlaamse kunstenaars en brengen hen gericht in contact met het Nederlandse veld. Zo helpen we makers met artistieke durf die een verhaal vertellen dat voor het Nederlandse publiek en discours complementair is.

Voor de vijfde editie van het jaarlijks terugkerende festival Beyond the Black Box zoeken wij een programma en productiestagiair die tussen september en februari (stageperiode in overleg) de kneepjes van het vak wil leren en de handen uit de mouwen wil steken. Vanuit de overtuiging dat werken in divers samengestelde teams het werk boeiender en relevanter maakt, streven we naar een evenwichtige, inclusieve cultuur. Dit doen wij bijvoorbeeld door het organiseren van bias trainingen en middels onze werkgroep diversiteit & inclusie. Wij nodigen iedereen die zich in deze vacature herkent uit om te solliciteren.

Beyond the Black Box (29 januari t/m 4 februari 2024)

Beyond the Black Box is een festival waarbij zowel makers als publiek worden uitgenodigd om te experimenteren met vorm, ruimte en tijd. Zo komen in Beyond the Black Box artistieke praktijken samen die zich bewegen op het snijvlak van dans, performance, storytelling, beeldende kunst, muziek en installatie. Werken die per definitie grenzen overschrijden en verbinding zoeken tussen verschillende disciplines en (nationale) contexten. Als bezoeker dwaal je rond langs alle hoeken en gaten van de Brakke Grond en word je onlosmakelijk onderdeel van de verschillende werken.

Hoe ziet de stage eruit?

Je bent nauw betrokken bij de totstandkoming van het festival en kijkt onder begeleiding van de artistiek leider mee met alle afdelingen en aspecten van het programma. De taken voor deze stage staan niet volledig vast; we bekijken in overleg welke werkzaamheden bij jou en de aankomende editie van Beyond the Black Box passen. Er is dus veel ruimte om deze stage in te vullen op basis van wat jij graag wil leren. Mogelijke werkzaamheden zijn:

  • Contact met makers over de presentatie van hun werk
  • Begeleiden van residenties van makers die hun werk deels in de Brakke Grond ontwikkelen
  • Inhoudelijk en productioneel opvolgen van specifieke programma-onderdelen
  • Productionele werkzaamheden zoals het organiseren van accommodatie voor makers, het maken van planningen en draaiboeken
  • Mee-uitdenken en uitvoeren van communicatie en publiciteit voor het festival
  • Ideeën uitwerken rond publiekswerking, zoals het benaderen van doelgroepen en bedenken van bezoekersprogramma’s

We zijn op zoek naar een stagiair vanaf september 2023 t/m februari 2024, in overleg kunnen we hier van afwijken. Het gaat om een stage van 3 dagen per week, meer is in overleg mogelijk. In de week van het festival (29 januari t/m 4 februari) werk je voltijds. Het is wenselijk dat je Nederlands begrijpt, leest en spreekt. Je hoeft niet foutloos Nederlands te kunnen schrijven.

Reageren

Lijkt het je leuk om stage te komen lopen bij de Brakke Grond? Stuur dan uiterlijk 25 augustus een korte motivatie naar vacature@brakkegrond.nl waarin je iets vertelt over jezelf, wat je uit de stage wil halen en wat je achtergrond (studie) is.

Heb je vragen over de stage, dan kun je contact opnemen met Sarah Rotteveel (coördinator team en organisatie) via sarah.rotteveel@brakkegrond.nl.