Jan Verstraeten

Jan Verstraeten is muzikant en kunstenaar. De passie voor beide was al vroeg aanwezig. Verstraeten groeide op in een grijze achterwijk waar hij met schrijven en tekenen. In zijn tienerjaren was hij actief in verschillende bands waar hij ook t-shirts, cassetten, platenhoezen en affiches voor ontwierp. Na zijn studies werkte Jan onder meerdere pseudoniemen, zoals Charlie Jones’ Big Band waar hij drie platen mee uitbracht. Tussendoor exposeerde hij zijn beeldend werk en schreef hij aan een theaterstuk.

Jan Verstraetens carrière tot 2017: een aaneenschakeling van verschillende projecten waarin hij zoekt naar zijn eigen geluid, verhaal en eigenheid. Zijn wonderschone debut EP 'Cheap Dreams' laat zien waar Verstraeten toe in staat is en dat we in de toekomst nog veel van deze man mogen verwachten.

Jan Verstraeten stond begin 2019 in Scheemda op het podium tijdens Grasnapolsky, waar hij in het kader van de samenwerking met de Brakke Grond zich presenteerde. Voor zijn optreden in Paradiso communiceerden we zijn show daar naar onze achterban van bezoekers en professionals.