Pensive Vivifier

Pensive Vivifier is een ensemble opgericht in 2020 door Janne Kosmos en Tes Wolters Bos.

"We zijn gestart als digitaal kunstcollectief en zien onze praktijk steeds verder uitbreiden. Telkens weer spreken we nieuwe elementen en disciplines aan om te reflecteren op de thema's identiteit en transformatie. We zien ons werk als een vloeiende beweging, waarbij we geleid door intuïtie en nieuwsgierigheid performance, video, muziekcompositie en meer combineren.

We verkennen de menigte en verscheidenheid aan uitingsvormen waarmee we omringd worden in het dagelijkse leven en in het bijzonder op digitale media. We zien onszelf weerspiegelt in de opwinding en angst, rauwheid en overdaad om ons heen en kanaliseren dit naar ritmes, loops, collages en performances. Iedereen en alles kan een element worden om nieuwe universa van betekenis te creëren.

We passen een muzikale benadering toe op structuur en beoefenen associatie als methodologie. Dit staat ons toe om uiteenlopende kruisingen te verkennen om onverwachte constellaties van elementen te creëren terwijl we persoonlijke verhalen vertellen."