Ticketinfo

Steegzaal
Data
vr 17 apr, 21:00
za 18 apr, 16:00
za 18 apr, 20:00
zo 19 apr, 16:00
zo 19 apr, 20:00
Prijzen
Aan de kassa - €13
Online - €11
CJP - €3,50 korting
Student - €5 korting

© Foto: Bart Grietens

Voorstelling | Theater

Lucinda Ra / Stefanie Claes

Afgelast - Mia Kermis
Een intieme miniatuurvoorstelling over het verhaal van een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar begin.

Vlakbij het huis van Stefanie Claes in Antwerpen is een vondelingenschuif: een luikje waar je anoniem je baby achter kunt laten. Het is een plek die Stefanie mateloos fascineert en die ze probeert te begrijpen. Het beeld van een pasgeboren kind dat werd losgemaakt van zijn/haar wortels leek haar een begin voor een belangrijk verhaal. Mia Kermis is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd, maar ook aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong.

Foto: Bart Grietens
Foto: Bart Grietens

Mia Kermis toont hoe de magie van theater in zijn dubbele bewustzijn ligt: niets mooier dan kijken naar de machinerie achter een fantasiewereld om er vervolgens helemaal in mee te stappen.

De Standaard ★★★★

Stefanie over Mia Kermis

"Aan de hand van een leger zelfgemaakte popjes en personages die ik zelf aan het maken met krantenpapier, witte papiertape, ijzerdraad, acrylverf en compactuna, wil ik zonder woorden een beeldend verhaal maken, en op zoek gaan naar een specifieke sfeer. Ik zie het resultaat als een poppenkastvoorstelling of een miniatuurtheater voor een klein publiek. Ik doel hiermee zeker op een volwassen publiek.”

Over Stefanie Claes

Stefanie Claes verkreeg een diploma plastische kunsten aan het Sint Lucas Gent en later behaalde ze haar master in de dramatische kunsten regie aan het Rits in Brussel. Stefanie maakt beeldende kunst op het theater, of: ze maakt theater van tekeningen en figuren. Haar stijl is grotesk verfijnd. Dit jaar zal ze zich ook bijscholen in het maken van animaties. Ze maakte ettelijke voorstellingen, zowel alleen als met haar zus Barbara als met het gezelschap van Lucinda Ra. Met haar afstudeervoorstelling ‘Het feest Van De Platte Cake’ won ze de Prijs Jong Theater op TAZ 2010. Charlotte Salomon is één van haar grote inspiraties. Stefanie is lid van Lucinda Ra.

Dit werk is begonnen door een bezoek aan de vondelingenschuif vlakbij mijn huis. Deze mysterieuze plek wil ik op mijn eigen manier kunnen begrijpen en daarom maak ik er een voorstelling over.

Stefanie Claes
vr 17 apr '20

zo 19 apr '20
Steegzaal
Deze voorstelling is afgelast
Onderdeel van Pop Arts Festival

Dit programma is onderdeel van Pop Arts Festival, vooruitstrevende voorstellingen uit de wereld van het poppen- en objectentheater.

Lees meer over het festival en de andere Pop Arts voorstellingen.