Ticketinfo

Rode zaal
Data
do 16 apr, 20:30
Prijzen
Aan de kassa - €17
Online - €15
CJP - €3,50 korting
Studenten - €5 korting
Language no problem

© © Clara Hermans

Voorstelling

Tuning People

Afgelast - Kadrage
Na twee uitverkochte voorstellingen keert Tuning People tijdens Pop Arts terug met Kadrage

Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater, met een indrukwekkende constructie als middelpunt. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, waarbij steeds een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging voorbij komt. 

Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.
 
Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad, een nieuw kader en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-up boek klappen de scènes open.

"Dit is gedurfd en inventief visueel theater, waarbij de makers échte risico's durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de

De Standaard | ★★★★★
do 16 apr '20
Rode zaal
Deze voorstelling is afgelast
Onderdeel van Pop Arts Festival

Dit programma is onderdeel van Pop Arts Festival, vooruitstrevende voorstellingen uit de wereld van het poppen- en objectentheater.

Lees meer over het festival en de andere Pop Arts voorstellingen.

Credits
Concept en spel Peter Vandemeulebroecke & Jef Van gestel
Eindregie Harm van Geel
Spelcoaching Lars Brinkman
Geluidsontwerp Ruben Nachtergaele
Lichtontwerp Britt De Jonghe
Techniek Jo Thielemans, Sarah Moens
Decor Sven Roofthooft & Tomislav Ruzic (Timecircus)
Kostuumadvies Wim Muyllaert
Productie Tuning People i.s.m Cultuurcentrum Berchem
Met de steun van De Vlaamse Overheid