Ticketinfo

Grote zaal
Data
do 23 mei, 16:00 — 17:30
do 23 mei, 19:00 — 20:30
Prijzen
Language no problem
Te gast

Hendrik Vos & Frans Grapperhaus

Dit is Europa

In the framework of the Belgian presidency of the Council of the EU this theatre performance is programmed. ‘This is Europe’ on the history of the European Union, based on the recently published book by Belgian academic Hendrik Vos.

In 'This is Europe', Vos pays tribute to the European Union in the form of a narrative theatre with music in collaboration with Dutch cellist Frans Grapperhaus. The performance is built on historical elements, witty anecdotes and compelling stories that use humour to make a complex subject understandable and appealing to a wide audience.

Hendrik Vos is a professor in the Department of Political Science at Ghent University where he is also director of the Centre for EU Studies. His specialisations are European politics, Decision-making in the European Union, and Current Issues of European Politics.

Session in English: 19h00 – 20h30

Location Grote zaal
Data
Th 23 May, 16:00 - 17:30
Th 23 May, 19:00 - 20:30
Prices

© Pelle De Brabander

Voorstelling | Te gast

Hendrik Vos & Frans Grapperhaus

Dit is Europa
Een ode aan de Europese Unie

Hendrik Vos & Frans Grapperhaus, een Belgisch-Nederlands duo, hebben meer gemeen dan hun afkomst doet vermoeden. Ze delen een diepgaande interesse, zoniet een fascinatie, voor Europa.

In Dit is Europa brengt Vos een ode aan de Europese Unie in de vorm van verteltheater met muziek, in samenwerking met Nederlands cellist Frans Grapperhaus. Het stuk is opgebouwd uit historische elementen, geestige anekdotes en meeslepende verhalen die een complex onderwerp met humor begrijpelijk en aantrekkelijk maken voor een breed publiek.

Wat is Europa eigenlijk, of beter gezegd, wie is Europa? Hendrik Vos biedt een intrigerend antwoord op deze vraag. Hij begon met het boek ‘Dit is Europa’ en brengt nu datzelfde boeiende verhaal tot leven op het podium in de gelijknamige theatervoorstelling. Na talloze succesvolle voorstellingen in België is het nu tijd voor een grootschalige Engelstalige tournee door heel Europa. Het verhaal van Europa komt op de planken volledig tot zijn recht: ontmoetingen die hebben geleid tot grootse dromen en daden, allemaal voor de ogen van het publiek. Humor, muziek, misverstanden en meeslepende verhalen vormen de essentie van ‘Dit is Europa’, dat het waargebeurde verhaal vertelt van toevallige ontmoetingen tot blijvende engagementen. Frans Grapperhaus, de reisgenoot van Hendrik, vervult de rol van aangever en zorgt voor de live soundtrack van deze bijzondere momenten. Met één wereldberoemde compositie en talloze eigen creaties draagt hij bij aan de magie van dit unieke avontuur. Vos en Grapperhaus nemen je mee op een boeiende reis door het hart van Europa!

Hendrik Vos is professor aan het departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent, waar hij ook directeur is van het Centrum voor EU-studies. Zijn specialisaties zijn Europese politiek, Besluitvorming in de Europese Unie en Actuele vraagstukken in de Europese politiek.

do 23 mei '24
Grote zaal
Besloten evenement / Invitation only 16:00 (NL gesproken) & 19:00 (ENG gesproken)
Raad van EU

Van 1 januari tot en met 30 juni 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Deze voorstelling is in het kader hiervan geprogrammeerd door de Ambassade van België en door de Algemeen Afvaardiging van de Vlaamse Regering. 

De voorstelling is alleen te bezoeken op uitnodiging. Meer informatie over de voorstelling kun je hier lezen.

Credits
Tekst & spel Hendrik Vos
Cello & spel Frans Grapperhaus
Concept & regie Filip Standaert
Bouw blokken De Keiberg
Coproductie van Borgerhof & Lamberigts en De Hofleveranciers
Productie & boekingen: De Hofleveranciers
Uitgever Borgerhoff & Lamberigts