Ticketinfo

Data
za 04 mei, 21:00
Prijzen

©

Voorstelling | Te gast

Olga Zuiderhoek & Gerard Bouwhuis

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek
I.h.k.v. Theater na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. In de Brakke Grond is de gastvoorstelling Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek van Olga Zuiderhoek te zien.

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is een tekst uit ’Wintertenen luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied.
En de titel van de voorstelling over haar twintigste eeuw. Ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek: Bartok, Andriessen, Breuker, Gershwin, Antheil, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky.’ Gerard speelt en Olga vertelt waarom. De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik ben ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben’.Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa.

Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar… hoe dan ook, er klinkt muziek!

za 04 mei '24
€ 15 - € 20
Koop kaarten
Theater na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Lees meer.

Vrijheidsmaaltijd met Jeroen Olyslaegers

Voor de tweede keer doen we mee met de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei. In ons programma staat de film Wil centraal, de Vlaamse oorlogsfilm uit 2023 over de rol van de Antwerpse politie tijdens de tweede wereldoorlog, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers. Lees hier meer.

Credits
Tekst & spel Olga Zuiderhoek
Piano Gerard Bouwhuis
Geluid & viool Heleen Hulst
Video & beeld Peter Claassen
Regie Kees Prins