Ticketinfo

Kaarten

Fabriek de Toekomst
Data
vr 08 mrt, 11:22
za 09 mrt, 11:22
zo 10 mrt, 11:22
Prijzen
Verschillende prijzen
Language no problem
Kaarten

© Bobbi Lu - door PJ Blondeel

Buitenshuis | Festival

Grasnapolsky

Grasnapolsky i.s.m de Brakke Grond
Vlaamse smaakmakers op Grasnapolsky: Bobbi Lu, Youniss & Ão.

Op (7), 8, 9 en 10 maart reizen wij weer af naar het Hoge Noorden voor Grasnapolsky. De voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda wordt dit jaar ook weer rijkelijk gevuld met de mooiste klanken. Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie. Het festival zoekt daarbij een gezonde balans tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. Niets ligt bij Grasnapolsky voor de hand en avontuur is een gegeven. 

Al sinds 2019 slaan wij de handen ineen met dit festival. Samen zorgen we voor de programmering van een flink aantal Vlaamse acts, die de afstand tussen Groningen en Vlaanderen moeiteloos weten te overbruggen. Artiesten die we via deze samenwerking eerder in de fabriek gezien hebben waren onder andere Charlotte Adigéry, Chibi Ichigo, Porcelain id, Vieze Meisje en Willy Organ. Dit jaar presenteren wij Bobbi Lu, Youniss en Ão.

Bobbi Lu

Dat Lucy Ryan opgroeide in hetzelfde Oxford als ene Thom Yorke heeft zo zijn stempel gedrukt op het werk dat de zangeres sinds enkele jaren, onder de naam Bobbi Lu, produceert. Ryan vermengt atypische melodieën en elektronisch experiment op z'n King of Limbs met wat er inhaar nieuwe thuis, Vlaanderen, in de bodem zit: warmbloedige weemoed en een fijn gevoel voor drama. Denk aan de présence van Sylvie Kreusch en The Haunted Youth, voor wie Ryan al eens het voorprogramma verzorgde. En dat nog zonder een debuutelpee, want die verschijnt naar verluidt ergens in 2024.

Ão

Ão kan even goed iets moois, iets verdrietigs, iets wonderlijks of pijnlijks betekenen, afhankelijk van hoe je het uitspreekt. Zoals ook het nadrukkelijk Braziliaanse gevoel dat saudade heet, weet het Belgisch kwartet allerhande emoties en invloeden te vermengen tot iets dat geheel eigen is. De Mozambikaans-Portugese wortels van frontvrouw Brenda Corijn vormen de hartslag van Ão, dat fluisterachtige elektronica rijmt met jazz en hartzeer. Noem het neo-bossa nova, post-fado. Getz/Gilberto in de handen van James Blake. Diepe melancholie die tot aan je enkels reikt en aanzet tot zachtjes dansen.

Youniss

Haperend, hortend, sputterend zoekt Youniss een manier om zijn paniekaanvallen te doorbreken. Paniekaanvallen die voortkomen uit diepe existentiële angst, alledaags racisme en sociaal ongemak. En u bent van harte welkom ze van dichtbij mee te maken. Youniss en zijn drummer Tim Caramin halen met dans, decorstukken, projecties en een furie van het niveau JPEGMAFIA alle lijken uit de kast - alles om de diepste krochten van zijn ziel voor een gewillig publiek inzichtelijk te maken. Youniss' nieuwste album White Space (2023) vormt daarbij fier het middelpunt.

Over Grasnapolsky

Grasnapolsky is een weekend lang muziek, kunst en expedities op een bijzondere locatie. Het festival zoekt daarbij een gezonde balans tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. Grasnapolsky vindt altijd plaats op een onontdekte locatie in Nederland en legt een verbinding met de omgeving. Het vertellen van het verhaal van de locatie, op dit moment Fabriek De Toekomst in Noordoost-Groningen, loopt als een rode draad door het festival. Niets ligt bij Grasnapolsky voor de hand en avontuur is een gegeven.

vr 08 mrt '24

zo 10 mrt '24
Fabriek de Toekomst
Kaarten
Info:

Grasnapolsky vindt plaats van (7) 8 t/m 10 maart in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda.

 

Dagtickets en passe-partouts zijn nu te koop via de website van Grasnapolsky.

 

Bekijk hier het hele programma.
 
 

Mede mogelijk gemaakt door: