Ticketinfo

19:30

EKKO
Data
vr 10 mei, 19:30
Prijzen
€ 15,00 (incl. servicekosten)
Language no problem
Kaarten

© Ão door Jules Desmet

Buitenshuis | Muziek

Ão & Morpheus

EKKO i.s.m. DE BRAKKE GROND.
Double bill met het Belgische kwartet Ão en Amsterdamse singer-songwriter Morpheus.

Kwestbare chansons en neo-bossa nova meets post-fado.

In samenwerking met Utrechts podium EKKO presenteren we al enige jaren EKKO x de Brakke Grond: een samenwerking waarbij we interessante Vlaamse acts op het podium zetten, vaak in combinatie met een act uit het Nederlandse alternatieve popveld. In deze double bill presenteren wij het Belgische kwartet Ão en Amsterdamse singer-songwriter Morpheus. 

Ão

Het woord 'uniek' wordt te pas en te onpas gebruikt, maar op Ão is het daadwerkelijk van toepassing. En niet alleen vanwege de bijzondere bandnaam. De Belgische band combineert namelijk op sensuele wijze elementen uit new age, folk, ambient en synthpop, en herbergt zowel Mozambikaans-Portugese als Zuid-Amerikaanse invloeden. De formatie rond zangeres Brenda Corijn is het ene moment zachtaardig en hypnotiserend, het volgende dansbaar en overweldigend, als een temperamentvolle minnaar die tijdens een tedere kus plots in je lippen bijt. Wie dit veelbelovende viertal toch met vakgenoten wil vergelijken, zoekt zijn heil bij James Blake, Arooj Aftab en FKA Twigs, maar schiet eigenlijk altijd tekort. Ão laat zich nog het best vatten in het Portugese woord saudade, de onvertaalbare mengeling van verlies, gemis en liefde. Wie horen komt, zal voelen.  

"Bij vlagen zeer mooi, de new age-jams van dit Belgische kwartet met gevoel voor saudade, maar met die hang en four-to-the-floorbeats stapt Ão soms nét over de drempel van het mindfulness retraite." - 3voor12

Ão door Jules Desmet
Ão door Jules Desmet

Morpheus

Met zijn betoverende stem maakte de in Amsterdam gevestigde singer-songwriter Morpheus vorig jaar zijn debuut met de EP Morphosis. Het plotse overlijden van zijn moeder leerde hem dat je niet moet wachten met de dingen die je graag wil doen. Hij besloot deze aangrijpende ervaring om te zetten in een helende kracht: het vertellen van authentieke verhalen door middel van zijn muziek. Sindsdien maakt hij furore met veelbesproken optredens op onder andere Grasnapolsky en Eurosonic Noorderslag. Ter voorbereiding op zijn volgende release, die begin 2024 uitkomt en geproduceerd wordt door Thomas Azier, experimenteert hij met klassieke en orkestrale elementen samen met hedendaagse producties zoals digitale beats.

"Morpheus vindt lichtpuntje in het duister." - 3voor12

Morpheus
Morpheus

Over Ekko

EKKO is een intiem podium waar je thuiskomt en verrast wordt. Op het gebied van liveshows en clubnachten presenteren we een relevant programma dat de ontwikkelingen van het moment laat zien én probeert te versnellen. In onze zaal passeert dan ook een grote diversiteit aan liveacts en dj’s de revue, van indiefolk tot hiphop en van elektronica tot black metal. 

Artwork door Nico Kentaro Jansen
Artwork door Nico Kentaro Jansen
vr 10 mei '24
EKKO
15,00 (incl. servicekosten)
Kaarten
Info:

Dit concert is bij EKKO in Utrecht. 

 

Adres:
Bemuurde Weerd Westzijde 3,
3513 BH Utrecht

 

Deuren open: 19:30

Aanvang: 20:00

Mede mogelijk gemaakt door: