Ticketinfo

Steegzaal
Data
do 01 feb, 21:00 — 21:45
vr 02 feb, 21:00 — 21:45
Prijzen

Questions Collective - LOEI

LOEI is a multimedia project centered around cows. Cows love music. They approach curiously when you play an instrument for them and often join in with mooing. It makes them healthier, and they produce more milk because their stress decreases. LOEI is a piece specially written for cows. Why should we write music only for humans? It's time for a nature-inclusive composition.

Location Steegzaal
Data
Th 01 February, 21:00 - 21:45
Fr 02 February, 21:00 - 21:45
Buy tickets

©

Gesprek

Questions Collective - LOEI

Onderdeel van Beyond the Black Box.

Tijdens deze interactieve talk vertelt Flavia Faas, lid van Questions Collective, over LOEI en gaat in gesprek met verschillende gasten. 

LOEI is een multimediaal project rondom een muziekstuk voor koeien. Waarom zouden we muziek alleen voor mensen schrijven? Koeien zijn heel nieuwsgierig naar muziek en ze worden er gezonder van (zoals is gebleken uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken). Het is tijd voor een natuurinclusief stuk. Componist Flavia Faas doet in de wei onderzoek naar de muzikale voorkeuren van koeien en deelt haar bevindingen in deze presentatie, aan de hand van kijk- en luisterfragmenten. Ook krijgt het publiek les in loeien.

Op donderdag 1 februari gaat Flavia in gesprek met koeientaalkundige Dr. Prof. Leonie Cornips. Op vrijdag 2 februari is oprichter van de Vakbond voor Dieren Marjolein de Rooij te gast.

Met LOEI bevraagt Questions Collective de vanzelfsprekendheid waarmee de mens centraal wordt gesteld in politieke en maatschappelijke discussies, zoals die over stikstof. Het is een oefening in inleving met de koe, als aanzet om ‘de veestapel’ te zien als wezens met behoeftes, gevoelens en voorkeuren, in plaats van als getallen in de stikstofweegschaal.

 

do 01 feb '24

vr 02 feb '24
Steegzaal
Reservering & dagpas nodig
Reserveren
Tijden:

Do 1 februari:

21:00 - 21:45

Vrij 2 februari:

21:00 - 21:45

Beyond the Black Box

Dit programma is onderdeel van Beyond the Black Box. Klik hier voor het gehele programma en kaartverkoop.