Ticketinfo

20:00 uur

Grote zaal
Data
do 14 dec, 20:00 — 21:30
vr 15 dec, 20:00 — 21:30
za 16 dec, 21:30
Prijzen

©

Voorstelling | Te gast

RIGHTABOUTNOW INC.

KINGS
De bejubelde voorstelling van Made in da Shade komt terug.

Leila is jong, mooi, slim... en dood. Om het leven gebracht. In KINGS stappen drie spelers in een boksring om ons het verhaal uit de doeken te doen van Leila, haar broer en zijn twee beste vrienden. Leila heeft een geheime liefdesrelatie. Ze is vrijgevochten en ambitieus, en ze wil af van de beklemmende codes en regels van de straatcultuur in de wijk. Zij wil samen met haar geliefde weggaan om elders een toekomst te bouwen. Maar als haar broer erachter komt, steekt hij hier een stokje voor.

De bejubelde theatervoorstelling KINGS van Made in da Shade uit 2005 maakt een comeback. Het aangrijpende verhaal over Leila wordt nu verteld door een nieuwe generatie makers van RIGHTABOUTNOW INC. Een regie van theatermakers Ritzah Statia en Kaja van Bruggen, gespeeld door de actrices Cripta Scheepers, Rabina Khatun Miya en Rosa Weekers, met een theatertekst uit 2005 van Djamel Bara, bewerkt door Maarten van Hinte, die na bijna 20 jaar nog even relevant is.

KINGS gaat over marginalisering, vriendschap, gemeenschap, eerwraak, vrouwenhaat en femicide. Bara liet zich inspireren door een artikel over de moord op een jonge vrouw in de Franse banlieue en door de documentaire When We Were Kings over bokslegende Mohammed Ali.
De voorstelling laat zien hoe een dochter, zus, vriendin, zich verzet tegen een omgeving waarin alles wat neigt naar vrouwelijkheid onderdrukt wordt. Door de ongekende populariteit van misogyne Tiktok influencers als Andre Tate, het felle maatschappelijke debat over
intersectionaliteit en gender en de schokkende golf femicides is KINGS helaas actueler dan ooit. Om die urgentie te benadrukken worden de drie mannelijke personages in KINGS door vrouwen gespeeld.

KINGS is ook een soundtrack, in 2005 geproduceerd door The Flexican met o.a. Flinke Namen, Typhoon (met de hit Bumayé), Pete Philly, Big Boy Caprice en .nuClarity. Ook nu verschijnt een nieuwe gelijknamige soundtrack. Executive producer is kunstcollectief LFMC.
Producer en singer/songwriter Josephine Zwaan (a.k.a. Suzooki Swift) verzorgt de muzikale producties, met een aantal van de beste mc’s uit de Nederlandse hiphopscène.

Over RIGHTABOUTNOW INC.

RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.) is een interdisciplinair urban productiehuis en stedelijk centrum voor podiumkunsten. RAN INC., opgericht door MARJORIE BOSTON en MAARTEN VAN HINTE, brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Ze coacht en cureert opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines, van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater.

Als ‘Centre fort the urban arts’ in Amsterdam gelooft zij in DIVERSITEIT als de krachtigste bron van culturele vernieuwing, sociale ontwikkeling en artistieke innovatie is. RIGHTABOUTNOWINC.COM 

Toegankelijkheid

Lees hier meer over toegangkelijkheid. 

do 14 dec '23

za 16 dec '23
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Achtergrondinfo

Beluister de soundtrack van de voorstelling uit 2005 gemixt door The Flexican, DJ en producer (Flinke Namen) met o.a.Typhoon, Rfx, Pete Philly, Big Boy Caprice, Flinke Namen, Blaxtar en Juiceisdunaam.

Credits
Regie Ritzah Statia en Kaja van Bruggen
Spel Cripta Scheepers, Rabina Khatun Miya, Rosa Weekers
Script Djamel Barra en Maarten van Hinte
Techniek en geluidsontwerp Sem ten Haaf

Stagiair videografie Orson Levy-Langeveld
Context en educatie: Tomas Leijen
Decorontwerp John Lippens, Koen Jantzen, Staalwolf & Lightning
productie: Sterre Nacca

Publiciteit Emily Perez
Fotografie campagnebeeld: Atlynn Vrolijk | LFMC
Vormgeving campagnebeeld Lamiae El Hajjaji | LFMC
RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.) is een interdisciplinair urban productiehuis en stedelijk centrum voor podiumkunsten in Amsterdam.
Kings wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Gemeente Amsterdam en VSB Fonds.