Ticketinfo

Grote zaal
Data
do 14 dec, 20:00 — 21:30
vr 15 dec, 20:00 — 21:30
za 16 dec, 21:30
Prijzen

©

Voorstelling | Te gast

RIGHTABOUTNOW INC.

KINGS
De bejubelde voorstelling van Made in da Shade komt terug.

KINGS, het aangrijpende verhaal over de vermoorde LEILA. De bejubelde voorstelling van Made in da Shade komt terug. Nu gemaakt door een nieuwe generatie makers van RIGHTABOUTNOW INC.

Leila is jong, mooi, slim... en dood. Om het leven gebracht. In KINGS stappen drie spelers in een boksring om ons het verhaal uit de doeken te doen van Leila, haar broer en zijn twee beste vrienden. Leila heeft een geheime liefdesrelatie. Ze is vrijgevochten en ambitieus, en ze wil af van de beklemmende codes en regels van de straatcultuur in de wijk. Zij wil samen met haar geliefde weggaan om elders een toekomst te bouwen. Maar als haar broer erachter komt, steekt hij hier een stokje voor.

Schrijvers Djamel Bara en Maarten van Hinte hebben de voorstelling gebaseerd op een incident in een banlieue waarbij een jongen verklaarde zijn beste vriend vermoord te hebben om de eer van zijn zus. Daarnaast lieten Bara en van Hinte zich inspireren door de documentaire When We Were Kings over bokslegende Mohammed Ali.

Anders dan in 2005 worden alle mannelijke personages in KINGS nu gespeeld door vrouwen. We zien hoe toxic masculinity eindigt in een moord. Het verhaal heeft de afgelopen 20 jaar aan relevantie gewonnen. De vriendinnen re- en deconstrueren het beeld van mannelijkheid versus vrouwelijkheid. Onder meer door de MeToo-beweging, de protesten in Iran, eerwraak-incidenten, en het maatschappelijke gesprek in Nederland over intersectionaliteit, is KINGS actueler dan ooit. 

Over RIGHTABOUTNOW INC.

RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.) is een interdisciplinair urban productiehuis en stedelijk centrum voor podiumkunsten. RAN INC., opgericht door MARJORIE BOSTON en MAARTEN VAN HINTE, brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van evenementen, tentoonstellingen en sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Ze coacht en cureert opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines, van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater.

Als ‘Centre fort the urban arts’ in Amsterdam gelooft zij in DIVERSITEIT als de krachtigste bron van culturele vernieuwing, sociale ontwikkeling en artistieke innovatie is. RIGHTABOUTNOWINC.COM 

do 14 dec '23

za 16 dec '23
Grote zaal
Koop kaarten
Achtergrondinfo

Beluister de soundtrack van de voorstelling uit 2005 gemixt door The Flexican, DJ en producer (Flinke Namen) met o.a.Typhoon, Rfx, Pete Philly, Big Boy Caprice, Flinke Namen, Blaxtar en Juiceisdunaam.

Credits
Regie Ritzah Statia en Kaja van Bruggen
Spel Cripta Scheepers, Rabina Khatun Miya, Rosa Weekers
Script Djamel Barra en Maarten van Hinte
Dramaturgie Tomas Leijen