Ticketinfo

In de Brakke Grond - Rode zaal

Grote zaal
Data
do 07 sep, 19:00
vr 08 sep, 13:00
Prijzen
Koop kaarten

©

Voorstelling

Sien Vanmaele | Laika

ZEEMAAL i.h.k.v. Nederlands Theater Festival
Dit is een evenement inclusief diner ~ Koken ter voorbereiding op het einde van de wereld.

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen. 

ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken. 
Sien is niet aan haar proefstuk toe. Binnen Laika creëerde ze eerder de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). ZEEMAAL is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen. Later volgen nog LANDMAAL en LUCHTMAAL

do 07 sep '23

vr 08 sep '23
Grote zaal
Donderdag: 19:00 - 20:30 | Vrijdag: 13:00 - 14:30
Koop kaarten
Nederlands Theater Festival

Dit programma is onderdeel van het Nederlands Theater Festival, dat plaatsvindt van 7 t/m 17 september 2023. Lees hier meer.

LageLandenLiefde

ZEEMAAL is onderdeel van #LageLandenLiefde. Onder de noemer #LageLandenLiefde engageren zowel het Nederlands als het Vlaams Theaterfestival zich om Vlaams werk in Nederland en Nederlands werk in Vlaanderen mee te spreiden en bekend te maken. Er worden meer producties uit elkaars selectie getoond op de festivals, en enkele Vlaams-Nederlandse producties worden extra in de kijker gezet voor publiek en voor professionals. Met het kwaliteitslabel #lagelandenliefde geven we aan dat deze makers belangwekkend en artistiek hoogstaand werk creëren, en hun producties het ontdekken waard zijn, aan beide kanten van de landsgrens.


Bekijk de trailer.

Credits
Tekst en spel Sien Vanmaele
Zintuiglijk concept Peter De Bie & Sien Vanmaele
Muziek Jason Dousselaer
Scenografie Studio Kuurjeus & Peter De Bie
Eindregie Jo Roets
Kostuum Manuela Lauwers
Dramaturgie Mieke Versyp
Keuken Sara Sampelayo, Jean-Philippe Poncin & Annelotte Van Aarst
Lichtontwerp Thomas Stevens
Techniek en productie Anton Van Haver, Rik Van Gysegem, Tom Van den Brande, Robin Angst, Dag Jennes & Pieter Smet
In coproductie met Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium
Met de steun van Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid