Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 06 dec, 20:00
do 07 dec, 20:00
Prijzen

© Sofie Knijff

Voorstelling

Louis Janssens

Desire
Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens.

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens.

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken. Ze praten, stamelen, zingen en bewegen rusteloos over de lege scène.

“In de wonderschone voorstelling Desire hunkeren vier mensen ernaar gezien te worden.”

★★★★★ - NRC

Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt. Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld.

Na de solovoorstelling Serenade (geselecteerd voor #nieuwjong van Het TheaterFestival 2021) en het duet Analoog met Willem de Wolf/De HOE (selectie Het TheaterFestival en Nederlands Theater Festival 2023), maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voorstelling Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die zowel een poëtische en intieme, als vreugdevolle en speelse wereld weten te verbeelden.

 

Desire levert prachtige zinnen op, betekenisvolle stiltes en liefdevolle aanrakingen.”

★★★★ - De Volkskrant

“Onder hun hunkering wordt het gat van onvermogen steeds groter en schrijnender. In Desire maakt Janssens poëzie van het desolate.”

Trouw **** 


“De performers willen verdwijnen, vluchten en alleen zijn, maar snakken ook naar aanraking, liefde en verbinding.” 

Theaterkrant


“Als een hartklop, als een opnieuw aanbrekende dag of nacht, is er steeds een terugkerend nieuw verlangen. Meer nog dus dan om dat waarnaar verlangd wordt, draait het in Desire om het verlangen zelf.”

De Groene Amsterdammer

 

“Desire is met minimale middelen een innemende ode aan de vitaliteit.”
De Standaard ***

 

“Desire is een ontroerende voorstelling die in haar gebalde vorm een mooie gelaagdheid weet aan te brengen.”
Etcetera

 

“In Desire worden verlangens op een diepgaande en ontroerende wijze onder de loep genomen.”
Pzazz

wo 06 dec '23

do 07 dec '23
Grote zaal
20:00 - 21:00
Koop kaarten
In ons kot

“Ik probeer altijd vanuit mijn hart te werken, maar ik wil geen dagboektoneel maken. Het persoonlijke moet worden opengetrokken.” - In het begin van het maakproces was Louis bij ons in residentie. Lees hier het In ons kot-interview dat we in het kader hiervan met hem hielden.

In de pers

Op 4 september was Louis te gast bij het programma Nooit Meer Slapen. waar hij uitgebreid met Femke van der Laan sprak over zijn werk. Ook te beluisteren via spotify

 

Op 25 november was Louis te gast bij het cultuurprogramma Een Uur Cultuur waar hij Teddy Tops sprak over Desire. Luister de aflevering via Spotify.

Credits
Tekst Louis Janssens, Peter Seynaeve, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits
Spel Louis Janssens, Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits
Eindregie Peter Seynaeve
Lichtontwerp & techniek: Eva Dermul en Lies Van Loock
Productieleiding: Lori Tuerlinckx
Productie vzw Louis
Met steun van Monty, C-mine, CAMPO, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard, deAuteurs en de Vlaamse Overheid
Met dank aan Kaaitheater, Simon Baetens, Tim Taveirne, Elsemieke Scholte en Willem de Wolf