Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 27 sep, 20:00
do 28 sep, 20:00
Prijzen

©

Voorstelling

De Roovers & Kunst/Werk

4.48
Authentieke en ontroerende beschrijving van het gebied tussen eenzaamheid en dialoog, liefde en agressie, naar de tekst van Sarah Kane.

“Mental illness is often sentimentalised or portrayed as madness – I hate that word. (...) To me the heart of it is a love story – what does it mean to love, can we love, all those questions.” – Simon Kane (Sarah Kane‘s broer)

4.48 is enerzijds een ijzersterke toneeltekst, maar ook een authentieke en ontroerende poging om bepaalde processen te beschrijven die zich afspelen in het veeleer onzichtbare gebied tussen bewustzijn en onderbewustzijn, eenzaamheid en dialoog, liefde en agressie, zwemmen of verdrinken.

4.48 is een gezamenlijke dans, die niet aandringt op een overbrugging of oplossing voor die allesverzengende, innerlijke pijn.

Theaterkrant, Keuze van de Criticus

Sara De Bosschere wilde haar lezing van de tekst Psychosis 4.48 van de Britse schrijfster Sarah Kane ensceneren in de creatie 4.48. Sara benaderde Marc Vanrunxt voor artistiek- en bewegingsadvies bij deze productie in een dramaturgie van Koen Tachelet. Zoals steeds in diens engagementen met andere makers wil Vanrunxt ook dit keer diep binnendringen in dit werk met zijn visie op tijd en duur, ruimtegebruik en présence.

"De Bosschere speelt de mens die het leven moe is overtuigend en pakkend."

Het Nieuwsblad
wo 27 sep '23

do 28 sep '23
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Interview

“Sarah Kane heeft het over suïcide, maar de tekst is evengoed een reis doorheen verschillende mentale ruimtes, een bundeling reflecties over het bestaan in het licht van eindigheid en verlies. Ik zoek in mijn aanpak dus die dunne lijn en de herkenbaarheid op.” - Lees hier een interview met bedenker en speler Sarah De Bosschere in De Standaard.

Credits
Tekst Sarah Kane
Idee & spel Sara De Bosschere
Choreografie & artistiek advies Marc Vanrunxt
Dans Robson Ledesma
Dramaturgie Koen Tachelet
Scènebeeld en lichtontwerp Stef Stessel
Techniek en lichtontwerp Bert Vermeulen
Soundtrack Els Mondelaers
Kostuum Pynoo
Vertaling Marcel Otten
Met dank aan Annette Kouwenhoven
Productie De Roovers
Coproductie Kunst/Werk en Perpodium