Ticketinfo

Data do 01 jun — zo 04 jun
01:00
Prijzen

©

Festival

Oorzaken Festival

I.s.m. Grenzeloos Geluid
De mooiste podcasts en audioverhalen, in het theater, op straat en in de tuin.

Tijdens Oorzaken Internationaal Podcast Festival hoor je de mooiste podcasts en audioverhalen, in het theater, op straat en in de tuin. Met voorstellingen, liveshows, audiokunst, masterclasses en geluidswandelingen.

Ook dit jaar weer grote en kleine namen op Oorzaken: Niemand minder dan Josh Baker (BBC, I'M NOT A MONSTER) trapt het festival af. Elja Looijestijn (podcastmaker, VPRO) gaat met hem in gesprek. Audiocollectief SCHIK (Bob, El Tarangu) geeft een voorproefje van haar nieuwe podcastserie De Erfenis. Sara de Monchy trakteert families op een speciale Sara's Mysteries Live. En Vlaamse componist en radiomaker Aurélie Lierman neemt je met UMVA! mee door het levensverhaal van haar 113 jaar oude Rwandese opa. Je vindt het festival niet alleen in en rond ons huis, maar ook in Amsterdam Nieuw-West.

De Brakke Grond presenteert kunstenaars die zich begeven op het snijvlak van storytelling, theater, geluidskunst en installatie zoals Rona Kennedy, Aurélie Nyirabikali Lierman, Annelies Van Hullebusch, Stijn Demeulenaere en Oussama Tabti.

Voorstellingen, liveshows, audiokunst, masterclasses en geluidswandelingen.

Enkele hoogtepunten

Opening - A Mile in My Shoes
Wandel in andermans schoenen het festival binnen met audio-installatie A Mile in My Shoes. Luister naar Elja Looijestijn (podcastmaker, VPRO) in gesprek met hoofdgast Josh Baker (BBC, I'M NOT A MONSTER). En doe je tijdens deze feestelijke opening op donderdag 1 juni tegoed aan een voorproefje van al het andere moois dat tijdens Oorzaken Festival te beleven is.

Makersdag
Tijdens de Makersdag op 2 juni leer je als beginnende óf gevorderde podcastmaker tijdens een reeks masterclasses alles over het maken van podcasts. Kies zelf een track dat past bij jouw ervaring en interesse! Schrijf je in en laat je inspireren en informeren door gevestigde namen uit het vak, zoals Stef Visjager, Nancy Updike, Strijbos en Van Rijswijk en Lucas Derycke.

De Korte Golf Podcastwedstrijd
De Korte Golf Podcastwedstrijd  op 3 juni viert dit jaar haar 8ste editie! Maar liefst 56 makers uit Nederland en Vlaanderen stuurden een 3 minuten durend ‘kort golfje’ in. Tijdens Oorzaken Internationaal Podcastfestival wordt de winnaar bekend gemaakt, door niemand minder dan schrijver, podcastmaker én Slimste Mens-winnaar Martin Rombouts.

Oorzaken Podcast Academy Nieuw-West
Acht jonge makers uit Nieuw West werkten vijf maanden, tijdens een reeks workshops door o.a. Yula Altchouler, Vinny Tailor en AudioCollectief SCHIK aan een podcast over hun buurt. Het resultaat is tijdens het festival te horen: Geluiden uit Nieuw-West is een audiowandeling onder leiding van de makers vertrekkend vanuit New Metropolis Nieuw-West. 

do 01 jun '23

zo 04 jun '23
Partners

Oorzaken Festival is georganiseerd in samenwerking met de Brakke Grond.

 

Verdere partners en sponsoren van Oorzaken Internationaal Podcastfestival 2023 zijn o.m. deBuren, BUMA in Motion, Podimo, Beeld en Geluid, NTR en VPRO. 

 

OORZAKEN is een platform voor creatieve audioverhalen, Oorzaken festival is een onderdeel van Oorzaken: Dé plek voor de beste audioverhalen en verhalenvertellers. Voor makers én luisteraars. 

Mede mogelijk gemaakt door: