Ticketinfo

Rode zaal
Data
do 04 mei, 21:00
Prijzen

© Aline Eugenie Vervoort en haar dochter

Voorstelling

Stefanie Claes

Ravensbrück
In het kader van Theater Na de Dam.

Aline Eugenie Vervoort, de grootmoeder van Stefanie Claes, verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan een jaar in Ravensbrück, een vrouwenconcentratiekamp in Duitsland. Een trauma tijdens haar verdere leven. Ook voor haar dochter, de moeder van Stefanie. Hoe komt het dat trauma’s worden doorgegeven over generaties heen? Het verhaal wordt zonder woorden verteld, door middel van tekeningen en dia's.

Deze voorstelling is nog in ontwikkeling en gaat in première in oktober 2023.

"Ik vind het belangrijk om niet vast te blijven zitten in een negatief verhaal, maar om me juist te focussen op de kracht ervan."

Stefanie Claes
do 04 mei '23
Rode zaal
21:00 uur
Koop kaarten
Vrijheidsbrunch

Zie ook ons programma op Bevrijdingsdag: een vrijheidsbrunch en gesprek met Stefanie Claes. Lees hier meer.

Interview

"Ik vind adem in het bespreekbaar maken van het onbespreekbare." Lees hier het interview dat Kiriko Mechanicus binnen de reeks In ons kot met Stefanie hield.

Theater Na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Lees meer.