Ticketinfo

Beide voorstellingen maken deel uit van de We Are Public-selectie

Grote zaal
Data
wo 30 okt, 20:30
do 31 okt, 20:30
Prijzen
Aan de kassa - €15
Online - €13
CJP - €3,50 korting
Studenten - €5 korting
Koop kaarten

© Foto: Clara Hermans

Voorstelling

Radouan Mriziga / fABULEUS

8.2
Dansproductie met jongeren, geïnspireerd door rapmuziek

Voor deze hedendaagse dansproductie liet choreograaf Radouan Mriziga zich inspireren door een oude liefde, rapmuziek. Samen met zeven jonge dansers verdiepte hij zich in alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements en gebaren en de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar.

In 8.2 probeert Radouan Mriziga de essentie te vatten van een muziekstijl die trends overstijgt en generaties overleeft door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden.

Radouan Mriziga volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde nadien aan P.A.R.T.S in Brussel. Zijn werk wordt ondersteund door Moussem Nomadisch Kunstencentrum en Kaaitheater waar hij artist-in-residence is.

"De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, ­diver­siteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf ­Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves. Dat gebeurt vaak zonder muziek, terwijl ze steppend complexe ritmes creëren en daarbovenop rhymes citeren. Die ‘naakte’ aanpak legt de componenten van het genre bloot én be­nadrukt het unieke be­wegingsvocabularium.” (****, De Standaard)

 

Samenwerking

hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor kinderen en jongeren in centrum Antwerpen en het grootste jeugdtheater in de Benelux. hetpaleis maakt, presenteert en organiseert theater- en dansproducties, muziekperformances, kunsteducatieve workshops en andere activiteiten. hetpaleis wil kwalitatieve hedendaagse podiumkunsten toegankelijk maken voor een breed en superdivers publiek. Het doet daarvoor een beroep op zowel jong talent als gerenommeerde makers uit binnen- en buitenland. Naast de publieksvoorstellingen weet hetpaleis jaarlijks ca. 80.000 kinderen met theater of dans in contact te brengen aan de hand van schoolvoorstellingen.

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. fABULEUS biedt jongeren en startende professionelen de nodige omkadering om hun talent en artisticiteit als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen. fABULEUS werkt in Leuven vanuit het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK). Het is één van de drie Leuvense stadsgezelschappen en ook huisgezelschap voor de Werking Jong Publiek bij STUK. fABULEUS won de Ultima voor de podiumkunsten 2016, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Moussem Nomadisch Kunstencentrum bevraagt de heersende artistieke canon en reflecteert over de gevolgen van de globalisering veroorzaakt door nieuwe en oude migratiestromen. In haar internationale werking focust Moussem op artiesten met een link naar of een openheid voor de MENA-regio. Moussem richt zich op een divers stedelijk publiek en kiest er bewust voor om haar activiteiten te integreren binnen reguliere kunsthuizen in Vlaanderen, Brussel en Europa. Moussem profileert zich als een internationaal kruispunt in het Vlaamse kunstenveld. Dit uit zich in de vele artistieke samenwerkingsverbanden.

wo 30 okt '19

do 31 okt '19
Grote zaal
€ 8 - € 15
Koop kaarten
Facebook event
Credits
choreografie, concept en vorm Radouan Mriziga
Met Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen en Sadie Vermeiren
Assistentie choreografie Maïté Jeannolin
Kostuums Lila John
Productie hetpaleis, fABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum
Coproductie STUK
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, Leuven en Brussel en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax