Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
vr 05 mei, 12:00 — 13:30
Prijzen

©

Gesprek

Vrijheidsbrunch met Stefanie Claes

Oorlogstrauma in tekeningen en brieven
Onderdeel van de Vrijheidsmaaltijd

In het kader van de Vrijheidsmaaltijd Amsterdam organiseren wij dit jaar een Vrijheidsbrunch. En hiervoor hebben wij de Vlaamse theatermaker Stefanie Claes gevraagd aanwezig te zijn als speciale gast. Stefanie heeft de dag ervoor, op 4 mei, in de Brakke Grond de voorstelling Ravensbrück gespeeld, in het kader van Theater Na de Dam. Deze voorstelling vertelt het verhaal over de grootmoeder van Stefanie, die tijdens WOII in Ravensbrück verbleef, een vrouwenconcentratiekamp in Duitsland. Dat bleef een trauma tijdens haar verdere leven. Niet alleen voor de grootmoeder, maar ook voor de moeder van Stefanie.

Tijdens de brunch deelt Stefanie het materiaal waarmee de voorstelling tot stand kwam, in de vorm van haar eigen tekeningen en de brieven van haar grootmoeder naar huis. We gaan in gesprek met Stefanie, over het onderzoek dat ze deed (o.a. in Amsterdam) naar de overlevering van een oorlogstrauma door de generaties heen. Met muziek.

En natuurlijk mag de speciale "vrijheidssoep" niet ontbreken. 

 

vr 05 mei '23
de Brakke Grond
12:00 - 13:30
€ 5
Koop kaarten
Voorstelling Ravensbrück

Je kunt op donderdag 4 mei om 21:00 de voorstelling Ravensbrück van Stefanie Claes tijdens Theater Na de Dam bezoeken, over de grootmoeder van Stefanie die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Ravensbrück verbleef. Lees hier meer en koop alvast een kaartje.

Vrijheidsmaaltijd

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven. In het kader van de Vrijheidsmaaltijd organiseren wij de Vrijheidsbrunch. Lees hier alles over de Vrijheidsmaaltijd.