Ticketinfo

Grote zaal
Data
do 25 mei, 20:00
vr 26 mei, 20:00
Prijzen

©

Voorstelling | Coproductie

Mathieu Charles

Maggot Brain II: A Soliloquy of Ghosts
Een ode aan de multidimensionaliteit van de Afrikaanse diaspora.

Duik in een wereld waar verleden, heden en toekomst samenkomen in een immersieve theaterervaring. Geïnspireerd door het Afrikaans continuum door de eeuwen heen, onderzoekt Maggot Brain II: A Soliloquy of Ghosts thema's als antikolonialisme, klimaatcrises en schijnbaar oneindige cycli van geweld.

Als het derde en laatste deel van triptiek die begon met Fanon Mixtape en daarna AKOMFRAHDIO, verdiept Maggot Brain II: A Soliloquy of Ghosts zich in de kern van ‘machines’, de niet-lineariteit van tijd en cyphers. Een loop die tijd en ruimte overstijgt, langs echo’s van geesten en uiteindelijke zombificatie door uitputting.

Met een mix van storytelling, beweging en muziek transporteren ARAKAZA (Arnold Arakaza) en Mathieu Charles je naar een spookachtig landschap waarin realiteit en fantasie vervagen, en de grenzen tussen levenden en doden worden uitgewist.

Publieksopstelling

De voorstelling van Mathieu Charles heeft een bijzondere publieksopstelling, waarvoor we u graag wat tips meegeven. Grote tassen en jassen mogen niet mee de zaal in, die kunt u in de garderobe ophangen. Tijdens de voorstelling neemt u plaats op kussen op de grond, u kunt ook op de dansvloer zitten of liggen. Mocht u slecht ter been zijn, meldt dit bij binnenkomst bij het onthaal, dan zorgen we voor een stoel. Omdat u de voorstelling vanaf de zaalvloer beleeft, kunnen we u aanraden om comfortabele kleding en schoenen te dragen. Het is ook mogelijk om uw schoenen bij de ingang van de zaal uit te trekken. De muziek kan als luid ervaren worden, oordoppen zijn verkrijgbaar bij ons onthaal.

do 25 mei '23

vr 26 mei '23
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Interview

"Het is een immersieve trip die alles wat in de twee vorige voorstellingen tekstueel werd aangeraakt nu visueel en auditief vertaalt: de lijn die ik trek tussen kolonialisme, kapitalisme en imperialisme, de horror en intensiteit daarvan." - We spraken Mathieu over zijn nieuwste voorstelling, lees het interview hier.

Afterparty

Kom op donderdag 25 mei na de voorstelling een dansje wagen, een drankje drinken en napraten tijdens de Maggot Brain Afterparty! Na de voorstelling geeft ARAKAZA het stokje over aan bevriende dj Melis uit Amsterdam, om ons muzikaal de nacht in te begeleiden.

Credits
Concept en regie Mathieu Charles
Performance Mathieu Charles
Muziek DJ ARAKAZA
Scenografie Špela Tušar
Lichtplan en techniek Gerrit De Bremme
Videoprojecties Oscar Cassamajor
Kostuums Seraphine Boyeleba Balehen
Geuren Rose-Myrtha Vercammen
Artistiek advies Nicole Geertruida, Moya Michael
Productie Anaku