Ticketinfo

Het mini festival vindt plaats op 18 februari in Cinetol.

Cinetol
Data
za 18 feb, 20:00 — 23:30
Prijzen
Kaarten

© Bluai

Residentie | Festival

Sound Track

I.s.m. VI.BE en Cinetol
Muziekparcours vol Vlaams en Brussels talent, met o.a. BLUAI, Niels Orens, Bobbi Lu en Ão.

Sound Track - een muziekparcours voor Vlaams en Brussels talent komt weer naar Amsterdam. Na een eerste editie in 2021 zijn we blij een nieuwe lichting aanstormend talent te verwelkomen. Een residentieweek, die plaatsvindt van 15 t/m 18 februari en waarin een viertal laureaten in residentie gaan bij de Brakke Grond en in Cinetol. We ontvangen een viertal, te weten BLUAI, Niels Orens, Bobbi Lu en Ão voor een residentie en daarnaast is er ook een showcase van de acts in Cinetol. 

Sound Track is een samenwerking van VI.BE, Clubcircuit, Ancienne Belgique en Entree. 

Op 18 februari vindt er in samenwerking met de Brakke Grond en VI.BE in Cinetol een mini festival plaats met talentvolle acts uit Nederland en Vlaanderen. Tot de Vlaamse line up behoren BLUAI, Bobbi Lu, Niels Orens en Ão en daarnaast zal het lokale talent Future Husband op deze avond het podium betreden. Met variërende genres en elementen zoals indiefolk, Afro-Portugese en Zuid-Amerikaanse klanken en ritmes, snijdende 90s gitaren, subtiele elektronica, synths en audiovisuele kunst, valt er altijd iets nieuws te ontdekken.

BLUAI

BLUAI is een 4-koppige girl band uit Antwerpen. Wat begon als het intieme slaapkamer project, groeide al snel uit tot een volwaardige band. 

De sound van hun debuut EP ‘Junkyard’ vindt zijn oorsprong in de nood om het simpel te houden en een authentieke live sound te willen vertalen naar een EP. De nummers zweven tussen zachte indie folk en snijdende 90s gitaren. Ze zijn gedrenkt in hoopvolle melancholie door gebroken harten, road-trips richting break-ups en vluchtige verliefdheden. Invloeden zoals Skullcrusher, Julia Jacklin en Haim zijn niet ver te zoeken. 

Het was altijd al de droom van Catherine om een band op te richten die enkel uit vrouwen bestaat. Niet alleen omdat vrouwen zo weinig zichtbaar zijn in het muzieklandschap, maar ook omdat ze weet dat er niets beter bestaat dan muziek maken onder vrouwen. 

Ão

Zoals Rosalía flamenco het hippe heden in trekt, doet Ão iets soortgelijks met Afro-Portugese en Zuid-Amerikaanse klanken en ritmes, subtiele elektronica en de betoverend mooie stem van frontvrouw Brenda Corijn.

Corijn brengt haar Mozambikaans-Portugese roots naar voren door middel van de warme Portugese en Engelse zanglijnen die zich verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau. Met de ambient klanken van Jolan Decaestecker en eclectische percussie van Bert Peyffers, wordt de bedwelmende sound verder uitgediept, dansbaarder, iets meer poppy. Denk aan al het goede van een Arooj Aftab, FKA Twigs, Lhasa de Sela of James Blake. Dit najaar verschijnt Ão’s debuutalbum. 

Bobbi Lu

Bobbi Lu is de artiestennaam van Lucy Ryan. Met invloeden van FKA Twigs, Grimes, Radiohead en Caroline Polachek, vervormt ze het geluid van de piano tot diepe bass synths en ongestemde autotune. Opgegroeid in Engeland, verhuisde ze enkele jaren geleden naar Brugge. Ze is begonnen met het schrijven van haar eigen muziek, wat resulteert in een intrigerende combinatie van piano, betoverende, donkere electronica en slimme punchlines. Na al enkele eigen concerten, staat ze al gepland als supportact voor Sylvie Kreusch en The Haunted Youth.

Niels Orens

Gedreven door technologie, is dit jonge talent constant aan het zoeken naar nieuwe manieren om geluid te genereren. De harmonieuze samenwerking tussen zijn akoestische en elektronische geluiden resulteert in een kleurrijk palet van emoties. Door het combineren van ritmische patronen beïnvloed door breakbeat met spatial sound design en diepe bass geluiden, brengt hij een unieke sonische ervaring. 

Niels’ invloeden variëren van Max Cooper, Floating Points tot Massive Attack en overlappen daarbij meerdere genres. Bij Niels’ live performances worden muziek, technologie en visuele kunst gecombineerd. Hij arriveert op het podium met een cello om solide en gevoelige loops te creëren en combineert deze weer met nauwkeurig gecontracteerde beats. De toevoeging van meeslepende visuals zetten je klaar voor een trip naar het onbekende.   

Future Husband 

Luisteren naar Future Husband is als zweven in een hypnagogische toestand, waar de lijnen tussen dromen en realiteit lijken te vervagen. Haar persoonlijke gedachten worden in haar teksten voorzien van grootse cinematische instrumentatie en soundscapes.

Over Sound Track

Sound Track is het tweejaarlijks traject waarmee VI.BE (steunpunt voor artiest en muzieksector) en de live sector in elke regio op zoek gaan naar de meest beloftevolle acts van Vlaanderen en Brussel. Sound Track is een podium voor een brede waaier aan nieuw muzikaal talent met liefst 23 selectie- en 6 finaleshows in de fijnste clubs en jeugdhuizen. Maar Sound Track is méér dan een muziekconcours, de artiesten krijgen namelijk een éénjarig parcours op maat waarin coaching, residenties, netwerking, speelkansen en exposure centraal staan. Met BLUAI, Bobbi Lu, Niels Orens en Ão komen vier van deze artiesten naar Amsterdam en zal lokaal talent Future Husband ook op deze avond het podium betreden. 

za 18 feb '23
Cinetol
€ 12,50
Kaarten
Mede mogelijk gemaakt door: