Ticketinfo

Grote zaal
Data
vr 28 apr, 20:00
za 29 apr, 20:00
Prijzen

© Sofie Jaspers

Voorstelling | Vlaamse klepper

Abattoir Fermé

Glitch
Een verrukkelijk vormgegeven onderwereld, waarin vijf woelige zielen elkaar treffen.

Wordt de wereld aangestuurd door duivels, die in en onder onze huid kruipen en vanuit hun marmeren tombes schateren om ons aards geploeter? Of is onze werkelijkheid een multiplayer videogame, bevolkt door non-player-characters met een beperkt repertoire aan voorgeprogrammeerde zinnen en bewegingen? Wat als je door de scheuren van onze realiteit heen zou kunnen kijken? En wat als die realiteit – zoals een platenspeler waarvan de naald is vastgelopen – aan het haperen gaat, begint te glitchen?

Glitch, de nieuwste theatercreatie van Abattoir Fermé, neemt je mee naar een mysterieuze plek waar je door de kieren van de realiteit recht de afgrond in staart. Is het een mausoleum, een existentiële wachtkamer of de lobby van een verlaten hotel? Regisseur Stef Lernous en zijn ijzersterke cast toveren een verrukkelijk vormgegeven onderwereld tevoorschijn, waarin vijf woelige zielen elkaar treffen, met verontrustende en licht psychedelische gevolgen.

"Glitch is filmisch en horror-achtig, bij vlagen kitch en melodramatisch, bij vlagen kosmisch en lovecraftiaans."

Theaterkrant
vr 28 apr '23

za 29 apr '23
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Interview

"Glitch is een hyperprojectie: vijf verschillende, gruwelijke realiteiten, die op een manier toch in elkaar haken." - Lees hier een interview met schrijver en regisseur Stef Lernous.

Credits
Tekst en regie Stef Lernous
Spel Steve Geerts, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel en Tania Van der Sanden
Muziek Kreng
Scenografie Sven Van Kuijk
Techniek Wim Bernaers en Thomas Vermaercke
Productie Abattoir Fermé i.s.m. kunstencentrum Nona