Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 05 apr, 20:00
Prijzen

© Sebastian Steveniers

Nederlandse première | Vlaamse klepper

tg STAN

About Elly
Een gloednieuwe voorstelling over twijfel, vriendschap, eer en verantwoordelijkheid, door een groep van elf spelers van verschillende generaties en afkomsten.

“I believe that the similarities among the human beings on this earth and its various lands, and among its cultures and its faiths, far outweigh their differences.” - Asghar Farhadi

Na de voorstelling A Separation (2020) duikt tg STAN opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi, ditmaal met zijn - volgens cinefielen - beste film: About Elly. Met een groep van elf toneelspelers, waarin verschillende generaties en afkomsten vertegenwoordigd zijn – Iraaks, Iraans, Nederlands, Belgisch, Afghaans - creëert tg STAN deze voorstelling over twijfel, over vriendschap, eer en verantwoordelijkheid.

"Samen maken ze een harmonieus geheel, krachtig, toegankelijk en hartverwarmend. About Elly zorgt voor theatergenot!"

Keuze van de Criticus - Theaterkrant

Het verhaal speelt zich af aan de Kaspische Zee, waar een groep vrienden met hun kinderen een weekend doorbrengt. Elly, de kleuterjuf van het kind van Sepideh, is mee als gast. Ahmad, pas gescheiden, is net een paar dagen terug uit Duitsland. Sepideh probeert hen te koppelen. Er heerst een uitgelaten sfeer. Er wordt gediscussieerd, gegeten, gezongen, gedanst.

Door een plotse verdwijning worden de onderlinge verhoudingen op scherp gesteld. We zien een groep mensen worstelen met hun moraal. Het onbekommerde maakt plaats voor drama. De solidariteit brokkelt af en ieders individuele belangen treden op de voorgrond. Durft een individu verraad te plegen tegenover een ander als die zo de groep in bescherming kan nemen? Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid wel zo relevant? Of kan een leugen redding brengen?

wo 05 apr '23
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Pers

"Ik vind het fijn om verhalen van de andere kant van de wereld naar hier te halen. Zeker nu de verwijdering van elkaar en van verschillende culturen hoogtij viert." Lees hier een interview met Jolente De Keersmaeker van de Brakke Grond, en hier samen met Scarlet Tummers in De Morgen. Daarnaast publiceerden TheaterkrantEtcetera en De Standaard recensies van About Elly. 

Credits
Van en met Haider Al Timimi, Kes Bakker, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Lukas De Wolf, Anna Franziska Jäger, Manizja Kouhestani, Armin Mola, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers en Stijn Van Opstal
Concept Jolente De Keersmaeker en Scarlet Tummers
Decor Joé Agemans, Damiaan De Schrijver en Stijn Van Opstal
Licht Luc Schaltin
Kostuums Fauve Ryckebusch
Productie tg STAN
Coproductie Toneelhuis, de Roovers, Theater Antigone, Het Laatste Bedrijf en Gallop Tax Shelter
Met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid