Ticketinfo

Rode zaal
Data
wo 01 apr, 19:30
do 02 apr, 19:30
Prijzen
Aan de kassa - €17
Online - €15
CJP - €3,50 korting
Studenten - €5 korting

© Foto: Alexander Daems

Voorstelling

De Nwe Tijd

Afgelast - Heimat Trilogie
Grande finale van de Heimat Trilogie

De Nwe Tijd brengt Heimat 1, 2 en 3 in een finale, eenmalige trilogie, om te kijken wat ze op dit moment samen te zeggen hebben over vandaag. En vooral over morgen. Want hoe komt het dat zo veel mensen zich zo alleen en machteloos voelen in deze wereld? En hoe kunnen we daaruit ontsnappen?

Acht jaar geleden woonden de makers van De Nwe Tijd voor de voorstelling Heimat een week in een rusthuis in Oostende. Ze wilden weten hoe mensen die geboren waren in een ander tijdperk keken naar de toekomst. En of ze, nu ze aan het eind van hun leven waren, misschien tips hadden voor hoe je dat moet doen – dat leven. 

De prille twintigers van toen werden ongemerkt dertigers, terwijl de wereld om hen heen ingrijpend veranderde. Twitter kwam, net als Trump, Brexit, De Wever, Wilders, de aanslagen in Parijs, de marsen voor het klimaat. 

In die 8 jaar kwam er een Heimat 2 en een Heimat 3. Ze reisden naar Groenland om een requiem te spelen op een smeltende ijskap en legden contact via YouTube met de meest eenzame jongen die je je kan voorstellen. Via ontelbaar veel interviews, stapels boeken, en uren onderweg zijn, zochten ze naar een antwoord op de vraag: in wat voor wereld leven we?

wo 01 apr '20

do 02 apr '20
Rode zaal
Deze voorstelling is afgelast
We Are Public

Deze voorstelling is onderdeel van de We Are Public-selectie

Credits
Van en met Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Loes Swaenepoel, Matthias Van de brul en Freek Vielen
Muziek Harald Austbø
Lichtontwerp Sander Salden
Kostuumontwerp Sabina Kumeling
Decoruitvoering en technische ondersteuning Ron Van Eycke en Tom van de Oudeweetering
Ontwerp affiche Alexander Daems
Met teksten van Tom Struyf
Met dank aan Alle medewerkers, producenten en coproducenten van de afzonderlijke delen van de trilogie