Ticketinfo

via amsterdam-dance-event.nl

de Brakke Grond
Data wo 19 okt — zo 23 okt
09:27
Prijzen
Language no problem
Ga naar de ADE website

©

Festival

Amsterdam Dance Event

i.s.m. Belgium Booms
Met o.a. Sara Dziri, Used en Chuki Beats.

Van 19 t/n 26 oktober vindt de zesentwintigste editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) plaats, hét event voor de dance-industrie. Het uitgelezen moment om de blik van dance-lievend Nederland en verre omstreken op Vlaanderen en de rest van België te richten.

Voor het vijfde jaar op rij werkt de Brakke Grond samen met Belgium Booms, het platform waarmee VI.BE en Wallonie-Bruxelles Musiques muziek uit België ondersteunen en promoten in het buitenland met de steun van SABAM for Culture. Hun campagnes en gecureerde line-ups openden de voorbije jaren al deuren voor artiesten zoals AliA, Sky H1, Susobrino, DTM Funk en de Brussels based dj en producer Sara Dziri (Optimo Music, Not Your Techno), die dit jaar te zien zal zijn op het festival. Zo tonen ze de rijke Belgische muziekscene, met heel wat talent dat op het punt staat internationaal door te breken, aan bezoekers en professionals van over de hele wereld.

Tijdens deze editie van ADE is de Brakke Grond wederom de hub van het ADE Lab, waarin o.a. Chuki Beats en Sara Dziri hun opwachting maken als spreker. Verder organiseren de Brakke Grond en Belgium Booms de Belgian Hangover Brunch voor Nederlandse, Belgische en internationale professionals, en faciliteren we een panelgesprek tussen gangmakers in het Belgische en Nederlandse nachtleven over topics zoals gezondheid, inclusie en innovatie.

Belgian Hangover Brunch

Op donderdag 20 oktober brengen we Belgische en internationale professionals samen op het festival tijdens de Belgian Hangover Brunch in Cultuurhuis Felix Meritis. Met enkele vooraanstaande Belgische nachtclubs en promotoren (onder meer Club Vaag, Kitsch Club, Nasty Mondays en Versuz) die dit mee vormgeven, belooft dit een boeiend netwerkmoment voor de scene te worden.

Nightlife Panel

We faciliteren een gesprek tussen beleidsmakers en vertegenwoordigers van de nacht uit Brussel, Gent en Antwerpen enerzijds en Amsterdam, Rotterdam en Utrecht anderzijds om elkaar te leren kennen en te inspireren. Onder meer de Brussels By Night Federation en N8W8 tekenen present om het te hebben over topics zoals gezondheid, inclusie en innovatie.

ADE Lab

Het ADE Lab dat plaatsvindt in de Brakke Grond is een programma voor aanstormend talent en iedereen die geïnteresseerd is in muziek, met workshops, masterclasses en ruimtes waar bezoekers kunnen spelen met professionele DJ apparatuur. Op uitnodiging van de Brakke Grond en Belgium Booms maken Beatmaker Chuki Beats, drum & base producer Used en Fuse-resident Sara Dziri hun opwachting als spreker. Sara Dziri, onlangs nog door de Brakke Grond uitgenodigd in de Radio Radio takeover, neemt als Belgisch-Tunische producer deel aan een talk rond muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA Region). Verder host het Gentse Radio Ruit live vanuit Amsterdam een vier uur durende radioshow met Catalina, Niels Orens, Timmerman en UNOS.

Tickets voor ADE Lab á €60 zijn te koop via de ADE website.

België tijdens ADE

Buiten deze programma’s om is België ook dit jaar goed vertegenwoordigd op ADE met zo’n 50 producers tijdens 37 events op het festival. Naast de Brusselse multidisciplinaire dj en kunstenaar M I M I, de Antwerpse dj en labelbaas Lola Haro (Paradise City, Small Steps) en de Vilvoordse rave-adept Jan Vercauteren (Rave Alert) treden ook beloftevolle talenten aan als Sixsixsixties (Spek), Herton (Zodiak), Mandana (Desolat, Moscow Records), Timmerman (Horst, Not Your Techno), Melawati (Ellum) en Brakke Grond-alumnus Victor De Roo (Knekelhuis, Kontakt).

wo 19 okt '22

zo 23 okt '22
de Brakke Grond
Verschillende programma's vanaf 10:00
Info & Tickets

Meer info en tickets via de ADE website.

Mede mogelijk gemaakt door: