Ticketinfo

DOOR OPEN SPACE
Data
do 27 okt, 19:00 — 20:30
vr 28 okt, 19:00 — 20:30
za 29 okt, 19:00 — 20:30
zo 30 okt, 19:00 — 20:30
Prijzen
Standaard - 17,50
Koop kaarten

© Olympe Tits

Buitenshuis | Coproductie

Laika / Sien Vanmaele

ZEEMAAL
Een zintuiglijk, verbindend diner dat vertrekt vanuit de zee - het eerste deel van een drieluik rondom een jarenlang onderzoek naar duurzame, culinaire antwoorden op klimaatverandering.

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.

ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

"Anders eten is anders leven, met die hoopgevende boodschap ga je naar huis. Een tripje naar de zee zal nooit meer hetzelfde zijn."

De Standaard

Sien is niet aan haar proefstuk toe. Binnen Laika creëerde ze eerder de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). ZEEMAAL is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen. Later volgen nog LANDMAAL en LUCHTMAAL.

do 27 okt '22

zo 30 okt '22
DOOR OPEN SPACE
19:00 uur
Koop kaarten
Praktische informatie

Deze voorstelling vindt plaats in DOOR OPEN SPACE, Tt. Vasumweg 31 in Amsterdam Noord. Het is onderdeel van Warming Up Festival, een initiatief van Tolhuistuin en Stichting Impact Makers, en is geprogrammeerd i.s.m. de Brakke Grond. Lees hier meer.


Bij aanvang van de voorstelling wordt gevraagd om je mobiele apparaten op te bergen achter een veilig luikje onder je stoel. De voorstelling is inclusief warme, volledig plantaardige maaltijd.

Interviews

"We kunnen vanuit onze keuken wel degelijk de wereld redden. De kansen liggen er. We moeten ze alleen durven te grijpen." Lees hier interviews met Sien in De Morgen, de Volkskrant, Gazet Van Antwerpen en De Standaard.

Meer weten?

Met dit handige lijstje kan je zelf aan de slag met wieren en zilte planten.

Credits
Tekst en spel Sien Vanmaele
Zintuiglijk concept Peter De Bie, Sien Vanmaele
Muziek Jason Dousselaere
Scenografie Studio Kuurjeus, Peter De Bie
Eindregie Jo Roets
Kostuum Manuela Lauwers
Dramaturgie Mieke Versyp
Keuken Sara Sampelayo
Techniek en productie Laika
Met dank aan Invest, Knockvologan Studies, Kunstencentrum KAAP, Oerol Festival, Zilt en Zoet, WildWier
In coproductie met Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Le Channel, scène nationale de Calais, Perpodium, de Brakke Grond
Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter van de Belgische federale overheid